Europsko tržište

Novim uredom HGK u Mostaru želi pomoći lokalnim tvrtkama

Mostar
Foto: HGK
1/3
10.04.2018.
u 08:47

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je također prisustvovao svečanosti, naglasio je kako su odnosi s BiH jedan od prioritetnih vanjskopolitičkih ciljeva hrvatske Vlade

U ponedjeljak je upriličen svečani prijam u povodu otvaranja Ureda Hrvatske gospodarske komore u Mostaru, u sklopu Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine.  

Hrvatski član Predsjedništva BiH, akademik Dragan Čović rekao je kako je Bosna i Hercegovina zahvalna na pomoći koju joj je Republika Hrvatska pružila na njezinu euroatlantskom putu, te je istaknuo i važnost osnaživanja gospodarskih veza upravo kroz otvaranje gospodarskih, ali i konzularnih predstavništava. Dodao je kako otvorenje Ureda HGK u Mostaru predstavlja još jedan oblik suradnje između Hrvatske i BiH te je izrazio nadu da će vanjskotrgovinska razmjena spomenute dvije zemlje biti i veća od dvije milijarde eura, koliko sada iznosi. 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je također prisustvovao svečanosti, naglasio je kako su odnosi s BiH jedan od prioritetnih vanjskopolitičkih ciljeva hrvatske Vlade. 

"Hrvatska nastavlja pružati potporu BiH, osobito na njezinu europskom putu, i predana je političkoj suradnji u duhu dobrosusjedskih veza te daljnjem jačanju gospodarskih odnosa", istaknuo je predsjednik Vlade, dodavši kako od početka šalju poruku da je BiH Hrvatskoj državni prioritet.

"Prioritet nam je kvalitetno uređenje odnosa, gospodarskih, političkih, kulturnih. Mislim da smo u ovih godinu i pol dana pokazali i zavidan angažman i zavidne rezultate", napomenuo je Plenković.  

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović otkrio je kako žele da se kroz rad njihova ureda u Mostaru pomogne lokalnim tvrtkama da uđu na hrvatsko tržište i tržište Europske unije.

"BiH je Hrvatskoj među pet najznačajnijih vanjskotrgovinskih partnera, a otvaranjem mostarskog Ureda čini se još jedan korak prema jačanju izvozne orijentacije hrvatskog gospodarstva ii dugoročno održivog ekonomskog rasta", poručio je Burilović. 

Prisutnima se obratio i Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio koji je podsjetio na rezultate nakon što je protokol o stabilizaciji i pridruživanju riješen te je omogućena olakšana trgovina između Hrvatske i BiH. Inače, prije nekoliko dana otvoren je Ured HGK u Sarajevu.

Komentara 7

DJ
djakputnik
13:21 10.04.2018.

Koliko je meni poznato, HGK je do sada pomogla najviše Nadanu Vidoševiću i njegovim odvjetnicima.

SA
Sanla
12:44 10.04.2018.

sam nek mi izvozimo svuda

CI
cinbenik
13:08 10.04.2018.

Pogodovanje Mostaru,HDZe hobotnica....Zasto se nije otvorila u Sarajevu,da se zaustavi iseljavanje Hrvatica i Hrvata,ili zasto se HDZe nepovuce iz Sarajeva,kao i 1992,pa se onda sramotno vratili u Sarajevo,pa pokusaj samouprave,pa joope u Sarajevo.....No i Mostar se iseljava,i pored totalitarnog pogodovanja po HDZe spregi...Hrvati Bosne su ponovo prepustani sami sebi i na milost i nemilost,kao potkusurivanje za HDZe politiku.....U normalnim drzavama bi to prvo bilo u Sarajevu,pa u Tuzli,pa tek onda u Mostaru.....Ovako ZNA SE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije