Nataša Pavlović

Hercegovka iz Njemačke proglašena najfotogeničnijom djevojkom na 53. đakovačkim vezovima

Fenix Magazin
10.07.2019.
u 00:01

Natjecala se u nošnji Donjih Andrijevaca (Brodsko-posavska županija), skrojenoj od šarene svile

Nataša Pavlović, članica Kulturno-umjetničkog društva "Krešimir" iz Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart Bad Cannstatt, proglašena je najfotogeničnijom djevojkom u Izboru najbolje nošenog narodnog ruha na 53. đakovačkim vezovima, piše Fenix magazin.

Nataša je ujedno prva djevojka iz hrvatskog iseljeništva koja je sudjelovala na tom izboru. Podrijetlom je iz Hercegovine, studentica je strojarstva i članica KUD-a "Krešimir" već 20 godina, gdje pleše i pjeva. Na 53. đakovačkim vezovima natjecala se u nošnji Donjih Andrijevaca (Brodsko-posavska županija), skrojenoj od šarene svile. Odjeću Andrijevaca ustupio joj je Mladen Seletković Pavićev.

Članovi folklornog društva "Krešimir" Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart Bad Cannstatt, koju vodi fra Ante Bilić, sudjelovali su u programu Đakovačkih vezova. Svoje su koreografije pokazali u subotu, a u nedjelju su bili u svečanoj povorci ulicama grada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije