Naslovnica Vijesti

Hercegovka iz Njemačke proglašena najfotogeničnijom djevojkom na 53. đakovačkim vezovima

Natjecala se u nošnji Donjih Andrijevaca (Brodsko-posavska županija), skrojenoj od šarene svile
10. srpnja 2019. u 00:01 0 komentara 282 prikaza
Foto: Fenix Magazin

Nataša Pavlović, članica Kulturno-umjetničkog društva "Krešimir" iz Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart Bad Cannstatt, proglašena je najfotogeničnijom djevojkom u Izboru najbolje nošenog narodnog ruha na 53. đakovačkim vezovima, piše Fenix magazin.

Tomislavgrad Hrvatica iz Rumunjske najljepša! Prva pratilja iz Mađarske, druga iz Perua...

Nataša je ujedno prva djevojka iz hrvatskog iseljeništva koja je sudjelovala na tom izboru. Podrijetlom je iz Hercegovine, studentica je strojarstva i članica KUD-a "Krešimir" već 20 godina, gdje pleše i pjeva. Na 53. đakovačkim vezovima natjecala se u nošnji Donjih Andrijevaca (Brodsko-posavska županija), skrojenoj od šarene svile. Odjeću Andrijevaca ustupio joj je Mladen Seletković Pavićev.

Martina Romić iz Vojvodine Ovako izgleda najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan RH

Članovi folklornog društva "Krešimir" Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart Bad Cannstatt, koju vodi fra Ante Bilić, sudjelovali su u programu Đakovačkih vezova. Svoje su koreografije pokazali u subotu, a u nedjelju su bili u svečanoj povorci ulicama grada.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.