Naslovnica Vijesti

Gradišćanski Hrvati dobili novu knjižnicu

Najveći dio knjiga je iz fundusa Kuge, a mnoštvo su ih darovali velikoborištofska općina i VRH. Katalogiziranje je trajalo godinu dana
12. prosinca 2018. u 11:57 0 komentara 39 prikaza
Foto: Hrvatska redakcija ORF-a

U Kugi u Velikom Borištofu otvorena je javna knjižnica, i to u prostoriji za seminare na prvom katu. Trenutačno ima oko 700 knjiga. Veliki dio čine hrvatska i njemačka literatura, djela za djecu i mladež te CD-ovi, DVD-ovi i glazbene kazete. 

Beč Kako je gradišćanski Hrvat napravio uspješan posao s glasovirima

Najveći je dio knjiga iz fundusa Kuge, a mnoštvo su ih darovali velikoborištofska općina i VRH. Katalogiziranje je trajalo godinu dana. 

Nova knjižnica bit će otvorena prva tri tjedna od 9.30 do 12.30 sati. Poslije namjeravaju otvoriti knjižnicu nedjeljom, od 15 do 18 sati. Za knjižnicu je odgovoran Franjo Bauer koji u Kugi redovito organizira "Mudrosti pun ormar", a čijih dvije tisuće djela još moraju katalogizirati.

Zrinka Kinda Beč Zrinka Kinda o ženama u gradišćanskohrvatskoj književnosti

Hrvatsko veleposlanstvo u Beču prije dvije godine velikoborištofskoj Kugi predalo je zbirku od oko 160 knjiga, koje obuhvaćaju pet stoljeća hrvatske književnosti. Dar je, kaže Bauer, bio poticaj za otvaranje biblioteke.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.