Veliki Borištof

Gradišćanski Hrvati dobili novu knjižnicu

Hrvatska redakcija ORF-a
12.12.2018.
u 11:57

Najveći dio knjiga je iz fundusa Kuge, a mnoštvo su ih darovali velikoborištofska općina i VRH. Katalogiziranje je trajalo godinu dana

U Kugi u Velikom Borištofu otvorena je javna knjižnica, i to u prostoriji za seminare na prvom katu. Trenutačno ima oko 700 knjiga. Veliki dio čine hrvatska i njemačka literatura, djela za djecu i mladež te CD-ovi, DVD-ovi i glazbene kazete. 

Najveći je dio knjiga iz fundusa Kuge, a mnoštvo su ih darovali velikoborištofska općina i VRH. Katalogiziranje je trajalo godinu dana. 

Nova knjižnica bit će otvorena prva tri tjedna od 9.30 do 12.30 sati. Poslije namjeravaju otvoriti knjižnicu nedjeljom, od 15 do 18 sati. Za knjižnicu je odgovoran Franjo Bauer koji u Kugi redovito organizira "Mudrosti pun ormar", a čijih dvije tisuće djela još moraju katalogizirati.

Hrvatsko veleposlanstvo u Beču prije dvije godine velikoborištofskoj Kugi predalo je zbirku od oko 160 knjiga, koje obuhvaćaju pet stoljeća hrvatske književnosti. Dar je, kaže Bauer, bio poticaj za otvaranje biblioteke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije