Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Gordan Grlić Radman posjetio Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima

Susret je počeo razgledavanjem crkve Sv. Jeronima čija se unutrašnjost nalazi u tijeku restauracije
13. studenoga 2019. u 17:36 0 komentara 67 prikaza
Foto: IKA

U srijedu 13. studenoga, u sklopu službenog posjeta Svetoj Stolici i Republici Italiji, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman s članovima svoje obitelji te izaslanstvom ministarstva posjetio je Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu.

Egidije Bulešić Izložba u Italiji o pulskom mladiću

Ministra, koji je došao u pratnji veleposlanika Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Nevena Pelicarića, dočekali su vicerektor Zavoda vlč. Marko Đurin, mons. Hrvoje Škrlec, savjetnik u apostolskoj nuncijaturi pri Europskoj uniji u Bruxellesu, te nekoliko svećenika članova Zavoda.

Susret je počeo razgledavanjem crkve Sv. Jeronima čija se unutrašnjost nalazi u tijeku restauracije, gdje je vlč. Đurin ministru u kratkim crtama prikazao povijesnu važnost i vrijednost kako crkve tako i institucije Zavoda. Nakon razgledanja crkve razgovori i druženje su se nastavili u zavodskom salonu u kojem su ministar Grlić Radman i vlč. Đurin razmijenili prigodne darove.

Parlamentarna suradnja Jandroković u Italiji izrazio zabrinutost položajem Hrvata u BiH

Svoj službeni posjet Republici Italiji i Svetoj Stolici ministar je završio danas, a u sklopu pohoda Svetoj Stolici nazočio je generalnoj audijenciji na trgu Sv. Petra gdje se susreo s papom Franjom te nakon toga i s mons. Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.