Naslovnica Vijesti

Godišnji skup hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Kanade i SAD-a

Propovijedao je ravnatelj Markić, osvrnuvši se na biblijska čitanja te pozvavši prisutne da ostanu na tragu evanđelja bez "aditiva" koji bi to evanđelje omekšali ili pak ukrutili
10. listopada 2018. u 09:41 0 komentara 126 prikaza
Foto: Marko Štefanec
Pogledajte galeriju 1/10

U Hrvatskoj katoličkoj župi Naše Gospe Kraljice Hrvata u Torontu, u ponedjeljak je započeo Godišnji skup hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. 

Göppingen Tradicionalni Katehetski dan okupio hrvatske pastoralne djelatnike

Na događaju sudjeluje više od 30 svećenika i časnih sestara s gostima iz domovine – rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta (Universitas Studiorum Catholica Croatica) prof. dr. Željkom Tanjićem, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem, pročelnikom Odjela za komunikologiju HKS-a prof. dr. Jerkom Valkovićem i studentskim kapelanom Odilonom Singbom. 

Nakon Večernje molitve koju je predvodio delegat Hrvatske inozemne pastve za Kanadu mons. Ivan Vukšić, pozdrava domaćina dr. Mladena Horvata, župnika Hrvatske katoličke župe u Torontu i delegata Hrvatske inozemne pastve za Sjedinjene Američke Države fra Nikole Pašalića, uvodno predavanje o aktualnostima iz Hrvatske inozemne pastve održao je ravnatelj Markić. Prisutne je upoznao s personalnom stanjem i promjenama te upozorio na neke protekle događaje, kao i na aktualne te buduće izazove. 

Mississauga Kanada Četrdeseta obljetnica Župe hrvatskih mučenika u Mississaugi

Misno slavlje prvog dana susreta predvodio je rektor Tanjić, pozvavši sudionike na molitvu u prigodi Dana neovisnosti Republike Hrvatske, ali i prigodom kanadskoga Dana zahvalnosti. Propovijedao je ravnatelj Markić, osvrnuvši se na biblijska čitanja te pozvavši prisutne da ostanu na tragu evanđelja bez "aditiva" koji bi to evanđelje omekšali ili pak ukrutili. Pozvao je i na traganje za rješenjima u Isusovu stilu koja nikoga ne isključuju već drže nebo otvorenim za sve. Prvi dan susreta završio je zajedničkom večerom u novouređenoj župnoj dvorani.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.