Naslovnica Vijesti

Fra Jure Zebić odlazi u Mainz

Dirljivim riječima oprostio se fra Jure, a s nekoliko riječi predstavio se fra Ante, koji je prije tridesetak godina već služio u Stuttgartu
05. studenoga 2018. u 09:37 0 komentara 116 prikaza
Foto: Zvonimir Markić
Pogledajte galeriju 1/4

Jučer se pod misnim slavljem u Liebfrauenkirche u Bad Cannstattu od Hrvatskih katoličkih zajednica Sv. Nikole Tavelića u Bad Cannstattu i Sv. Ivana Krstitelja u Feuerbachu oprostio višegodišnji voditelj fra Jure Zebić, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Pod istim misnim slavljem predstavljen je novi voditelj zajednica fra Ante Bilić, koji je do sada vodio HKZ Mainz. 

Mülheim a.d. Ruhr Krajem 1973. na ovom području bilo je 10 tisuća hrvatskih radnika

Na slavlju su, uz mnoštvo vjernika, sudjelovali i nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić, voditelj HKZ Stuttgart-Centar fra Zvonko Tolić, dušobrižnik u zajednicama Bad Canstatt i Feuerbach fra Frano Milanović Litre, župnici njemačkih župa u kojima se hrvatski katolici okupljaju Martin Knerr i Matthias Hambücher i trajni đakon Ivan Jeleč iz stuttgartske Župe sv. Urbana. 

Na misi je propovijedao ravnatelj Markić. Govoreći o Božjem zakonu koji nam se objavljuje i u savjesti i u božanskoj objavi, a koji se sastoji u ljubavi prema Bogu i prema čovjeku, zahvalio je fra Juri na svemu što je uime Crkve činio objema zajednicama zaželjevši mu i dobar početak u HKZ Mainz, koji preuzima. Fra Anti je zaželio Božji blagoslov u novoj službi kako bi povjerene mu vjernike učio Božjem zakonu i naviještao im Radosnu vijest. 

Hrvatske misije Trideset godina mise na hrvatskom jeziku u Bochumu

Referent za pastoral zajednica materinskih jezika Biskupije Rottenburg-Stuttgart Ulrich Reif pročitao je dekret kojim se fra Antu imenuje voditeljem obiju zajednica te mu zaželio dobrodošlicu, a na koncu mise toplim je riječima uime Biskupije zahvalio na odličnoj suradnji fra Juri, koji je ove zajednice vodio dulje od deset godina. 

Zahvalu dosadašnjem dušobrižniku i dobrodošlicu novom izrazili su i Zrinko Jurić uime Pastoralnog vijeća Zajednice, domaći župnik Martin Knerr i đakon Ivan Jeleč. 

Misija osnovana 1970. Veći broj hrvatskih gastarbajtera dolazi u Düsseldorf krajem 19. stoljeća

Dirljivim riječima oprostio se fra Jure, a s nekoliko riječi predstavio se fra Ante, koji je prije tridesetak godina već služio u Stuttgartu. Članovi Folklorne skupine izveli su pred kraj mise dvije lijepe pjesme oprostivši se tako s fra Jurom i pozdravivši fra Antu. Slavlje je nastavljeno druženjem i domjenkom za sve sudionike ispred crkve i u Pastoralnom centru. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.