Primopredaja

Fra Jure Zebić odlazi u Mainz

Foto: Zvonimir Markić
1/4
05.11.2018.
u 09:37

Dirljivim riječima oprostio se fra Jure, a s nekoliko riječi predstavio se fra Ante, koji je prije tridesetak godina već služio u Stuttgartu

Jučer se pod misnim slavljem u Liebfrauenkirche u Bad Cannstattu od Hrvatskih katoličkih zajednica Sv. Nikole Tavelića u Bad Cannstattu i Sv. Ivana Krstitelja u Feuerbachu oprostio višegodišnji voditelj fra Jure Zebić, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Pod istim misnim slavljem predstavljen je novi voditelj zajednica fra Ante Bilić, koji je do sada vodio HKZ Mainz. 

Na slavlju su, uz mnoštvo vjernika, sudjelovali i nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić, voditelj HKZ Stuttgart-Centar fra Zvonko Tolić, dušobrižnik u zajednicama Bad Canstatt i Feuerbach fra Frano Milanović Litre, župnici njemačkih župa u kojima se hrvatski katolici okupljaju Martin Knerr i Matthias Hambücher i trajni đakon Ivan Jeleč iz stuttgartske Župe sv. Urbana. 

Na misi je propovijedao ravnatelj Markić. Govoreći o Božjem zakonu koji nam se objavljuje i u savjesti i u božanskoj objavi, a koji se sastoji u ljubavi prema Bogu i prema čovjeku, zahvalio je fra Juri na svemu što je uime Crkve činio objema zajednicama zaželjevši mu i dobar početak u HKZ Mainz, koji preuzima. Fra Anti je zaželio Božji blagoslov u novoj službi kako bi povjerene mu vjernike učio Božjem zakonu i naviještao im Radosnu vijest. 

Referent za pastoral zajednica materinskih jezika Biskupije Rottenburg-Stuttgart Ulrich Reif pročitao je dekret kojim se fra Antu imenuje voditeljem obiju zajednica te mu zaželio dobrodošlicu, a na koncu mise toplim je riječima uime Biskupije zahvalio na odličnoj suradnji fra Juri, koji je ove zajednice vodio dulje od deset godina. 

Zahvalu dosadašnjem dušobrižniku i dobrodošlicu novom izrazili su i Zrinko Jurić uime Pastoralnog vijeća Zajednice, domaći župnik Martin Knerr i đakon Ivan Jeleč. 

Dirljivim riječima oprostio se fra Jure, a s nekoliko riječi predstavio se fra Ante, koji je prije tridesetak godina već služio u Stuttgartu. Članovi Folklorne skupine izveli su pred kraj mise dvije lijepe pjesme oprostivši se tako s fra Jurom i pozdravivši fra Antu. Slavlje je nastavljeno druženjem i domjenkom za sve sudionike ispred crkve i u Pastoralnom centru. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije