Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Fra Jozo Grbeš: 'Svaki narod mora tražiti istinu i pravdu'

Kada govori fra Jozo, svaka njegova riječ pomno se sluša jer odiše brigom, mudrošću i korisnim savjetom. Tom prilikom osvrnuo se na prosvjed održan u Vukovaru, a kojem su se putem prijenosa uživo pridružili i Hrvati okupljeni upravo u Hrvatskom kulturnom centru
19. listopada 2018. u 09:29 0 komentara 382 prikaza
Foto: Christina Galanto
Pogledajte galeriju 1/5

Hrvatski kulturni centar na sjeveru Chicaga nedavno je proslavio svoju 44. godišnjicu postojanja. Mjesto je to koje već desetljećima okuplja naše ljude, a u sklopu kojeg djeluje hrvatska škola i KUD Loza.

Korijeni Što spaja Vukovar, Široki Brijeg i Chicago?

Prisutne je na početku programa pozdravio fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatskih franjevaca u Americi i Kanadi.

Kada govori fra Jozo, svaka njegova riječ pomno se sluša jer odiše brigom, mudrošću i korisnim savjetom. Tom prilikom osvrnuo se na prosvjed održan u Vukovaru, a kojem su se putem prijenosa uživo pridružili i Hrvati okupljeni upravo u Hrvatskom kulturnom centru. 

Iseljavanje Ispiranje mozga Fra Jozo Grbeš: Hrvati su izgubili priču!

"Svaki narod i svaka zemlja moraju tražiti istinu i pravdu i u toj borbi ne posustati", rekao je fra Jozo.

Sanja Laković, generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu, naglasila je koliko je ponosna na Hrvate koji već 44 godine njeguju zajedništvo u centru – svom drugom domu. Iskoristila je priliku i okupljene upoznala s Registrom Hrvata izvan Republike Hrvatske koji je pokrenuo Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

A dijaspora do domovine I opet je Chicago pokazao koliko mu je stalo do Hrvata

Berislav Vujeva, generalni konzul Bosne i Hercegovine u Chicagu, u svom emotivnom govoru spomenuo je koliko mu je ovih nekoliko godina provedenih u trećem po veličini gradu u Sjedinjenim Američkim Državama Hrvatski centar značio, kao i njegovoj obitelji.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.