Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Fra Ivan Čikara preuzeo vođenje Hrvatske katoličke zajednice Darmstadt

U svojoj propovijedi vlč. Ivica Komadina kazao je kako smo u vremenu došašća pozvani produbljivati svoju vjeru, još intenzivnije pokušati naći sebe na putu prema Kristu
09. prosinca 2019. u 12:14 0 komentara 51 prikaza
Foto: IKA

Svečanom misom u crkvi sv. Fidelisa u Darmstadtu, koju je u nedjelju 8. prosinca pred više od 400 vjernika predvodio fra Ivan Čikara u koncelebraciji s delegatom vlč. Ivicom Komadinom, dekanom Dekanata Darmstadt dr. Christophom Klockom i župnikom sv. Fildelisa Johannesom Gansom, fra Ivan Čikara preuzeo je vođenje Hrvatske katoličke zajednice u Darmstadtu.

Godina hrvatske kulture 2019. Nezaboravna atmosfera među našim ljudima u Darmstadtu

Referent za dušobrižništvo katolika drugih materinjih jezika biskupije Mainz Hans Jürgen Dörr uime biskupa Petera Kohlgrafa uručio novom župniku fra Ivanu Čikari dekret o imenovanju. Prilikom uručenja dekreta Hans Jürgen Dörr na hrvatskom jeziku prenio je biskupove pozdrave fra Ivanu Čikari, uz najbolje želje i Božji blagoslov u njegovu radu.

Uime Dekanata Darmstadta dr. Christoph Klock rekao je fra Ivanu da je on poslan kako bi učvršćivao vjeru u ljudima i pri tome mu je uručio misal, hostije, kalež i sveto ulje. Tom ga je prilikom zamolio da pred svim okupljenim vjernicima izrazi svoju vjeru moleći “Vjerovanje”.

Glavu dole, ruke na leđa Fra Jozo Grbeš: Ako nam je istina u srcu, Hrvatskoj možemo ponuditi ljubav koja liječi i diže

Novog je župnika Hrvatske katoličke zajednice Darmstadt pozdravio i župnik sv. Fidelisa Johannes Gans zaželjevši mu pri tome puno uspjeha u radu i dobru suradnju s drugim župama u gradu Darmstadtu. Delegat za dušobrižništvo Hrvata u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojem je govoru pozdravio fra Ivana i zaželio mu puno uspjeha u vođenju misije.

U svojoj propovijedi vlč. Ivica Komadina kazao je kako smo u vremenu došašća pozvani produbljivati svoju vjeru, još intenzivnije pokušati naći sebe na putu prema Kristu. “Ideal Kristova učenika jest nasljedovati Krista, što je moguće bolje, što je moguće jače, što je moguće intenzivnije i dosljednije”, zaključio je vlč. Ivica Komadina.

Fra Ivan Čikara  u obraćanju vjernicima i predstavnicima Crkve i biskupije Mainz zahvalio je svima na dolasku u velikom broju i zaključio da je ovako velik broj vjernika na misi dokaz kako je Hrvatska katolička zajednica Darmstadt velika i živa zajednica Kristovih vjernika. Izrazio je nadu kako će njegov rad i rad svih vjernika biti za dobro cijele zajednice, Crkve i na slavu Božju.

Darmstadt Oproštaj fra Nediljka Brečića: 'Pitao sam se što ću reći kada se budemo gledali oči u oči'

Uime Župnog vijeća novog je župnika pozdravila Patricija Tufeković, a članovi Župnog vijeća uručili su prigodan dar novom župniku.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.