Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Evo kako je bilo na susretu hrvatskih ministranata i malih misijskih zborova u Švicarskoj

Poslijepodnevni program nastavljen je na sportskim terenima gdje su se najmlađi članovi misija natjecali u nogometu manjih i većih ekipa te trčanju
12. lipnja 2019. u 09:45 0 komentara 25 prikaza
Foto: Fra Vine Ledušić
Pogledajte galeriju 1/4

Na duhovski ponedjeljak u Maltersu pokraj Luzerna održan je 17. Cromin – raspjevani i razigrani susret ministranata, članova malih misijskih zborova, njihovih obitelji i drugih hrvatskih vjernika.

Leverkusen i Köln Veliki interes za ministrantsku službu u dijaspori

Oko 700 ministranata i najmlađih članova misijskih zajednica sa svojim roditeljima i voditeljima preplavilo je, unatoč kiši, ovo malo švicarsko mjesto molitvom, pjesmom, mladenačkom radošću i šarenilom misijskih majica i sportskih dresova. 

Domaćin fra Branko Radoš, voditelj Hrvatske katoličke misije Luzern i koordinator hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj, poželio je svima dobrodošlicu te pozdravio predstavnike švicarskih crkvenih i civilnih institucija. Prvi put na Crominu je pozdravio i poželio posebnu dobrodošlicu dr. Tomislavu Markiću, nacionalnom ravnatelju Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Susret je započeo svetom misom koju je predslavio fra Antonio Šakota iz Hrvatske katoličke misije Zürich, uz koncelebraciju ostalih voditelja hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj.

Nürnberg Susret ministranata iz hrvatskih katoličkih župa i misija

Nakon svete mise uslijedio je koncert malih misijskih zborova. S po dvije skladbe nastupili su zborovi: "Božji slavuji" – Ticino, pod vodstvom fra Slavena Mijatovića; "Mir i dobro" – Bern, pod vodstvom Nikoline Pinko Behrend; "Anđeli svjetla" – Basel, pod vodstvom Marije Marušić; "Sv. Tarzicije" – St. Gallen, pod vodstvom Jelene Kučak Vujnović; "HKM Aargau", pod vodstvom Slavke Minarski; "Sv. Ante" – Zürich, pod vodstvom s. Zore Jazo i "Trubaduri sv. Franje" – Luzern, pod vodstvom s. Ana Marije Biško.

Poslijepodnevni program nastavljen je na sportskim terenima gdje su se najmlađi članovi misija natjecali u nogometu manjih i većih ekipa te trčanju. Uz igru, pjesmu i prigodna domaća i tradicionalna jela, druženje je nastavljeno do večernjih sati. 

Fala Najstarije hrvatsko folklorno društvo u Švicarskoj proslavilo 40. rođendan

Zahvalni Bogu na darovanoj prigodi, domaćinima na izvrsnoj organizaciji, obogaćeni s barem još pokojim sportskim trofejom i iznad svega s velikim duhovnim iskustvom i bratskim druženjem, svi sudionici su se uputili svojim domovima, svjesni da narod, obitelj i civilizacija koja cijeni život, prihvaća djecu i mlađe naraštaje s poštovanjem – ima i svoju budućnost.

 

Fra Vine Ledušić

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.