Naslovnica Vijesti

Evo kako Hrvati uživaju u Melbourneu

I dok su vrijedne kuharske ekipe pripremale hranu u društvenim prostorijama, s velikoga vanjskog roštilja neprestano je pristizalo ukusno meso
14. travnja 2017. u 16:30 0 komentara 1419 prikaza
Labour Day Cro Fest
Foto: Matica
Pogledajte galeriju 1/3

Sportska udruga Dandenong City SC iz Melbournea nedavno je bila domaćin još jednoga tradicionalnog Labour Day Cro Festa. 

Iako je datum proslave izmijenjen, mnogobrojni prijatelji, članovi i svi oni koji podržavaju rad ovoga kluba došli su se dobro zabaviti.

>> Hrvatski iseljenik otkrio tajne Buckinghamske palače: Kraljica Elizabeta i princ Charles nisu bili izbirljivi u jelu

Predsjednik kluba Tony Dorotić zahvalio je prisutnima na odazivu, pa tako i nogometnoj mladeži Geelong Warriorsa.

Ovo okupljanje još jednom potvrđuje snažan duh članova i prijatelja hrvatske zajednice Dandenonga.

Ugodno vrijeme pogodovalo je zabavi na nogometnome travnjaku, tako da su najmlađi uživali u velikim napuhanim kuglama, u kojima su se doslovno valjali igrajući nogomet. 

Ostali su uživali skačući na toboganima za napuhavanje, ocrtavajući svoja lica vedrim bojama ili plešući uz odličan izbor glazbe Edvarda Brčića i Mije Čiče. 

Za nastavak ugodne atmosfere pobrinuli su se u kasnijim satima i glazbenici grupe Akord. 

Članovi folklorne grupe Zvonimir iz Springvalea obogatili su program svojim nastupom, ali i veselim štandom. 

Vladimir Mark Jakopanetz Problem s mobitelima Iz Melbournea došao na koncert u Zagreb pa ostao iznenađen ponašanjem publike Joseph Zbukvich Joseph Zbukvich Australci su zbog njega spavali u automobilima, no Hrvatska nije pokazala nikakav interes

U suradnji Konzulata Republike Hrvatske u Melbourneu i Borisa Masića, predstavnika hrvatskoga uvoznika "Marca Pola", predstavljen je štand s mnogobrojnim omiljenim proizvodima iz domovine.

Održano je i natjecanje u boćanju, u kojem su pobijedili Robert Jakovljević, Ivan Klarica te Josip i Stjepan Petružalek. 

I dok su vrijedne kuharske ekipe pripremale hranu u društvenim prostorijama, s velikoga vanjskog roštilja neprestano je pristizalo ukusno meso. 

Uz hladno piće, odličan ručak i veselo kolo, i ovaj Labour Day Cro Fest protekao je u vedrome hrvatskom duhu.


Suzana Fantov

>> Australski trgovac napao hrvatsku iseljenicu: Are you mad? – Da, da, trebam med!

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.