Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Evo kako BiH planira ostvariti poslovnu suradnju sa svojom dijasporom

Tijekom dviju panel-rasprava prisutni će imati priliku čuti nadahnute razgovore poduzetnika povratnika, ali i onih koji svoje poslovne uspjehe grade u inozemstvu dajući vlastiti osvrt na mogućnosti suradnje s dijasporom
17. srpnja 2019. u 11:38 0 komentara 155 prikaza
Mostar
Foto: Stojan Lasic/PIXSELL

Surađivati s inozemnim tvrtkama, privući strane ulagače i ostvariti poslovne kontakte s predstavnicima dijaspore, u posljednjih nekoliko desetljeća pokazalo se važnim pokretačem razvoja svakog gospodarstva.

Vitez Potpisani ugovori za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini

Kada se uzme u obzir da BiH iseljeništvo čini 1,4 milijuna ljudi i obuhvaća veliki broj poduzetnika, stručnjaka različitih profila i znanstvenika, lako je uočljiv razvojni potencijal koji leži upravo u ovom segmentu. 

Kako bi omogućio bh. poduzetnoj dijaspori i domaćim poduzetnicima što lakše uočavanje novih zajedničkih poslovnih prilika i vrijednih partnerstava, INTERA Tehnološki Park, u partnerstvu s BH Futures Foundationom, a uz financijsku podršku sponzora UniCredit Bank i pokrovitelja GIZ-a, USAID-a, Gospodarske komore FBiH te ostalih koji su prepoznali značaj konferencije, ovo ljeto organizira jedinstven događaj "Connecto 2019 – poslovna suradnja s dijasporom". 

Zrakoplov Zašto država nema službene podatke? Bosnu i Hercegovinu najviše napuštaju programeri, inženjeri i liječnici

Bit će to odlična prilika da poduzetnici iz dijaspore čuju dragocjene informacije o tome što je aktualno od domaćih proizvodnih i uslužnih kapaciteta, a domaći poduzetnici otkriju neke nove prilike za internacionalizaciju poslovanja. Ovogodišnji događaj obilježit će središnja konferencija koja će se održati u četvrtak 25. srpnja 2019. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka na Bišću polju. S početkom u 11 sati u dvorani Europa, Mostar će taj dan postati središtem pozitivnih priča koje će prenijeti iskusni poduzetnici i predstavnici relevantnih institucija. 

Mostar Besperspektivnost O odlasku iz Bosne i Hercegovine razmišlja 42,3 posto njezinih građana

Tijekom dviju panel-rasprava prisutni će imati priliku čuti nadahnute razgovore poduzetnika povratnika, ali i onih koji svoje poslovne uspjehe grade u inozemstvu dajući vlastiti osvrt na mogućnosti suradnje s dijasporom. Dodanu vrijednost događaju daju B2B sastanci koji će uslijediti nakon četverosatnog programa konferencije, a omogućit će svim zainteresiranim poduzećima ostvarivanje neprocjenjivo vrijednih kontakata s potencijalnim partnerima, suradnicima i ulagačima. 

Kroz ovaj događaj svi prisutni dobit će jedinstvenu mogućnost povezivanja s poduzetnim i pozitivnim ljudima čiji su primarni fokusi sadašnjost i prilike koje donosi budućnost. 

Valentino Grbavac Nova generacija Od mladog Ljubušaka Amerikanci uče o neravnopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini

INTERA Tehnološki Park poziva sve zainteresirane predstavnike dijaspore i lokalnih tvrtki da postanu dijelom događaja koji za cilj ima postaviti temelje Bosne i Hercegovine u kojoj nastaju inovativni proizvodi i rješenja, brzo se i lako pokreću poslovni projekti, tvrtke izvoze na međunarodna tržišta, mladi imaju nove profesionalne prilike, otvaraju se nova radna mjesta, a raste standard i kultura življenja. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.