Naslovnica Vijesti

Prof. dr. Emilio Marin održao predavanja u Švedskoj

Publika je zainteresirano pratila živopisno predavanje, obogaćeno fotografijama tlocrta odnosno nekadašnjeg i današnjeg izgleda lokaliteta Narone te arheološkog muzeja koji je, kao rezultat istraživanja, ondje podignut
06. veljače 2018. u 09:13 0 komentara 799 prikaza
Emilio Marin
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Ugledni hrvatski arheolog prof. dr. Emilio Marin održao je predavanje u Muzeju Sredozemlja i bliskoistočnih starina o rimskoj Naroni, arheološkom nalazištu u blizini Metkovića.

Kristian Kreković Nepoznata saznanja Švedska epizoda slikara Kristiana Krekovića nakon izgona iz Jugoslavije

Predavanju u Stockholmu, 30. siječnja, odazvala se brojna publika, među kojima ugledni arheolozi i povjesničari umjetnosti te osobe iz kulturnog i javnog života. 

Publika je zainteresirano pratila živopisno predavanje, obogaćeno fotografijama tlocrta odnosno nekadašnjeg i današnjeg izgleda lokaliteta Narone te arheološkog muzeja koji je, kao rezultat istraživanja, ondje podignut. 

Organizatori predavanja zahvalili su Veleposlanstvu Republike Hrvatske na angažmanu da u Švedsku dovedu prof. dr. Marina te mogućnosti da i tamošnja publika dobije priliku iz prve ruke čuti o arheološkim istraživanjima vođenima na teritoriju Lijepe Naše.

Tijekom boravka u Švedskoj, prof. dr. Marin na katedri arheologije i klasičnih disciplina Sveučilišta u Stockholmu održao je predavanje o ranokršćanskoj Saloni studentima dodiplomskog, poslijediplomskog i doktorskog studija. 

U svojstvu prorektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS), prof. dr. Marin obavio je razgovore na veleučilištima u Stockholmu i Uppsali o mogućnostima povezivanja HKS-a s tim prestižnim sveučilištima putem programa suradnje na osnovi potpisivanja Memoranduma o suradnji ili suradnje u sklopu programa ERASMUS. 

Robert Mikulić Domovinski rat Došao iz Švedske braniti Hrvatsku, a kući se vratio kao 30-postotni invalid Darko Pervan Steve Jobs drvne industrije Kralj laminata od Hrvatske planira napraviti Švedsku Stipo Šošić Nisam sreo sretne emigrante Hrvatski svećenik u Švedskoj otkrio jedan od najvećih paradoksa iseljeništva
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.