Četrdesetak mladih

Eco Heritage task Force ove godine u Fužinama i na Cresu

Foto: Hrvatska matica iseljenika
1/3
27.07.2018.
u 10:16

Hrvatska matica iseljenika tradicionalno organizira dragovoljni program TASK FORCE u kojem mladi iz iseljeništva rade na zaštiti okoliša, obnavljajući zapuštene dijelove hrvatskog prirodno-spomeničkog i kulturno-povijesnog prostora

U Gorskom kotaru započeo je tradicionalni ljetni program Hrvatske matice iseljenika ECO HERITAGE TASK FORCE koji se ove godine održava u Fužinama i na otoku Cresu.

Četrdesetak mladih iz 15 zemalja svijeta trenutačno volontira i uređuje okoliš u Fužinama, gdje će se zadržati desetak dana, nakon toga odlaze na Cres. Ondje će biti realiziran drugi dio projekta.

Osim volonterskog rada, mladi iz hrvatskog iseljeništva, imaju organiziranu jezičnu, medijsku i filmsku radionicu te izlete kojima se upoznaju s prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom kraja u koji su došli.

Hrvatska matica iseljenika tradicionalno organizira dragovoljni program TASK FORCE u kojem mladi iz iseljeništva rade na zaštiti okoliša, obnavljajući zapuštene dijelove hrvatskog prirodno-spomeničkog i kulturno-povijesnog prostora, pa je i nastala transformacija projekta u ECO HERITAGE TASK FORCE. Uključivanje mladih iz hrvatske dijaspore uvelike doprinosi u očuvanju hrvatske tradicije u zemljama iz kojih dolaze, ali i jačanja veza s domovinom.

Projekt je začet u jeku hrvatskih ratnih stradanja, 1992. godine, a iseljenička mladež nastavila je održavati TASK FORCE i u mirnodopsko vrijeme. Dosad su uspješno ostvareni projekti u Voćinu, Gornjem Brgatu kraj Dubrovnika, Skradinu, Daruvaru, Istri, na Plitvičkim jezerima, otočiću Galovcu kraj Zadra, u Arboretumu u Trstenom, Motovunu, Zaostrogu, Stonu, Puli i Bakru s arheološkim nalazištima u Crikvenici, Novom Vinodolskom, Hreljinu, Kaštelima, Bjelolasici, Koprivnici, Dugoj Resi, Rovinju, Stonu, Murteru, Međimurskoj županiji, na otoku Visu, Šibeniku, Krki i Ninu.

Partner projekta, koji traje do 11. kolovoza 2018., je Primorsko-goranska županija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije