Beč

Dva dana Cro-Vinuma: Važno je njegovati i očuvati hrvatsku tradiciju

Foto: Snježana Herek
1/3
30.04.2019.
u 10:41

Kako nam je rekao Vili Artner iz Gradišća, koji je sa svojim timom bio odgovoran za izbor vina za probranu austrijsku publiku, gradišćanskim Hrvatima je važno da uz poznata svoja vina mogu ponuditi i vina iz stare domovine Hrvatske

Hrvatski centar u Beču i ove je godine dva dana bio domaćin svima koji su htjeli kušati hrvatska vina. Sada već tradicionalnu manifestaciju gradišćanskih Hrvata "Cro-Vinum" prvi dan obilježio je razgovor o vinu u svim izvedbama te predavanje "Moje vino", koje je održao mladi Konrad Maricl u suradnji s Hrvatskim akademskim klubom u Beču. 

Glazbeni okvir kušanju dao je Kombo Maksimal u sastavu Max Prenner, Hanes Lasaković, Franji Kröpfl i Zrinka Kinda.

Drugog dana "Cro-Vinuma", uz kušanje visokokvalitetnih gradišćanskohrvatskih vina i kapljica iz Lijepe Naše, uglavnom Istre, publiku je zabavljao Akustik Art Duo u sastavu Zoran Dimić i Danijel Pavlović-Nino.

Oba dana uz kušanje vina nudili su se i hrvatski kulinarski specijaliteti, među kojima su bile i neizostavne pogačice gradišćanskih Hrvata.

Kako nam je rekao Vili Artner iz Gradišća, koji je sa svojim timom bio odgovoran za izbor vina za probranu austrijsku publiku, gradišćanskim Hrvatima je važno da uz svoja poznata vina mogu ponuditi i vina iz stare domovine Hrvatske.

"Izvrsno vino istarske vinarije Kozlović također je ovdje zastupljeno", dodao je Artner.

Studentica Anamarija Zvonarić iz Mjenova u Gradišću brinula je o kulinarskim specijalitetima koji su bili izuzetno traženi.

"Veseli me, kao i ostale mlade gradišćanske Hrvate okupljene oko Hrvatskog akademskog kluba u Beču, da možemo sa starijim naraštajem raditi na promociji naših jela i vina, koje Austrijanci obožavaju", naglasila je Zvonarić, istaknuvši kako je važno njegovati i očuvati hrvatsku tradiciju. 

S time je suglasan i predsjednik Hrvatskog centra u Beču Tibor Jugović, koji je posebno ponosan na mladi naraštaj gradišćanskih Hrvata i njihovu spremnost na suradnju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije