Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Dva dana Cro-Vinuma: Važno je njegovati i očuvati hrvatsku tradiciju

Kako nam je rekao Vili Artner iz Gradišća, koji je sa svojim timom bio odgovoran za izbor vina za probranu austrijsku publiku, gradišćanskim Hrvatima je važno da uz poznata svoja vina mogu ponuditi i vina iz stare domovine Hrvatske
30. travnja 2019. u 10:41 0 komentara 37 prikaza
Foto: Snježana Herek
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatski centar u Beču i ove je godine dva dana bio domaćin svima koji su htjeli kušati hrvatska vina. Sada već tradicionalnu manifestaciju gradišćanskih Hrvata "Cro-Vinum" prvi dan obilježio je razgovor o vinu u svim izvedbama te predavanje "Moje vino", koje je održao mladi Konrad Maricl u suradnji s Hrvatskim akademskim klubom u Beču. 

Do 5. svibnja 'Sjećanja' riječkog umjetnika Željka Jančića Zeca predstavljena u Beču

Glazbeni okvir kušanju dao je Kombo Maksimal u sastavu Max Prenner, Hanes Lasaković, Franji Kröpfl i Zrinka Kinda.

Drugog dana "Cro-Vinuma", uz kušanje visokokvalitetnih gradišćanskohrvatskih vina i kapljica iz Lijepe Naše, uglavnom Istre, publiku je zabavljao Akustik Art Duo u sastavu Zoran Dimić i Danijel Pavlović-Nino.

Oba dana uz kušanje vina nudili su se i hrvatski kulinarski specijaliteti, među kojima su bile i neizostavne pogačice gradišćanskih Hrvata.

Kako nam je rekao Vili Artner iz Gradišća, koji je sa svojim timom bio odgovoran za izbor vina za probranu austrijsku publiku, gradišćanskim Hrvatima je važno da uz svoja poznata vina mogu ponuditi i vina iz stare domovine Hrvatske.

Otvorena do 26. travnja U bečkom sjedištu UN-a održana izložba o različitostima u BiH

"Izvrsno vino istarske vinarije Kozlović također je ovdje zastupljeno", dodao je Artner.

Studentica Anamarija Zvonarić iz Mjenova u Gradišću brinula je o kulinarskim specijalitetima koji su bili izuzetno traženi.

"Veseli me, kao i ostale mlade gradišćanske Hrvate okupljene oko Hrvatskog akademskog kluba u Beču, da možemo sa starijim naraštajem raditi na promociji naših jela i vina, koje Austrijanci obožavaju", naglasila je Zvonarić, istaknuvši kako je važno njegovati i očuvati hrvatsku tradiciju. 

Pobjednici iz Kenije Bečki maraton uveličalo više od 230 hrvatskih natjecatelja

S time je suglasan i predsjednik Hrvatskog centra u Beču Tibor Jugović, koji je posebno ponosan na mladi naraštaj gradišćanskih Hrvata i njihovu spremnost na suradnju. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.