Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Državni tajnik Milas u dvodnevnom posjetu zapadnoj Hercegovini

Milas će, među ostalim, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske nazočiti svečanom otvorenju 18. Mediteran film festivala u Širokom Brijegu
22. kolovoza 2017. u 16:11 2 komentara 1908 prikaza
Zvonko Milas
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

U srijedu i četvrtak Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, boravit će u Bosni i Hercegovini, gdje će posjetiti općinu Posušje i grad Široki Brijeg, priopćeno je danas. Tijekom posjeta susret će se i održati niz sastanka s predstavnicima Hrvata iz političkog, društvenog i kulturnog života Bosne i Hercegovine.

Milas i Piplica Nakon sastanka Milas: Moramo imati čvršću suradnju sa zajednicama u iseljeništvu

U Posušju će se sastati s načelnikom općine i predsjednikom općinskog vijeća te će posjetiti novu osnovnu školu Posušje, čiju izgradnju pomaže Vlada Republike Hrvatske. Nakon toga će se susresti s predstavnicima udruge mladih PAUK – Udruga posuški aktivisti za umjetnost i kulturu.

Isti dan, državni tajnik Milas će, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, nazočiti svečanom otvorenju 18. Mediteran film festivala u Širokom Brijegu.

U četvrtak, 24. kolovoza, državni tajnik Milas susrest će se s gradonačelnikom grada Širokog Brijega i predsjednikom Gradskog vijeća te će posjetiti Glazbenu školu Široki Brijeg.

Rumunjska - djeca Uz potporu Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Djeca rumunjskih Hrvata prvi put u domovini Skype Za učenje hrvatskog jezika Donosimo popis iseljenika koji su dobili stipendije Čitluk Čitluk Ovo je mjesto iz kojeg mladi ne odlaze
  • Avatar Olujni
    Olujni:

    Za HR državu su jedini Hrvati oni iz Zap. Hercegovine! Hrvati B.Posavine i srednje Bosne su samo smetnja velkoj ljubavi državne politike HR prema Hercegovini!

  • Deleted user:

    sramota, u bosni hrvatima nikad nije bila potrebnija pomoć više nego sada, a oni se paradiraju po hercegovini, i to ovaj lik vjerojatno komunicira samo sa svojom rodbinom, kumovima i suseljanima. treba li "središnjem uredu" poslati kartu bih, da vide ... prikaži još! gdje sve hrvati žive i preživljavaju.