Nakon sastanka

Milas: Moramo imati čvršću suradnju sa zajednicama u iseljeništvu

Milas i Piplica
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
27.04.2016.
u 08:57

Piplica, koji je i član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan domovine, upoznao je predstojnika s dosadašnjim aktivnostima, planovima i najznačajnijim projektima

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sastao se s Miroslavom Piplicom, predsjednikom Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport.

Riječ je o najstarijoj i najbrojnijoj organizaciji naših ljudi u Austriji. Zajednica djeluje od 1990. godine, trenutačno okuplja 24 hrvatske udruge i preko pet tisuća članova. Svake godine organizira i preko 100 različitih sportskih, kulturnih te humanitarnih događaja.

Piplica, koji je i član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan domovine, upoznao je predstojnika s dosadašnjim aktivnostima, planovima i najznačajnijim projektima.

Milas je naglasio potrebu čvršće suradnje Ureda i zajednica u iseljeništvu.

"Kada govorim o jačanju tih veza prije svega mislim na potrebu jačeg kulturnog i gospodarskog povezivanja te poticanja njihovog snažnijeg uključivanja u cjelokupni društveni i politički život Hrvatske", rekao je.

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport može se pohvaliti sa šest kulturno-umjetničkih društava, kao i klubom za medije koji je pokrenuo Hrvatski Glasnik.

Komentara 1

Avatar Josip M
Josip M
23:31 27.04.2016.

Već sam više puta napomenuo,ponovit ću i u ovom poticajnom tekstu.Kao prvo hrvatskoj politiki u državnom i oporbenom vodstvu, potrebno je dati za budućnost,nešto više od sebe.Bilo da je to putem konsensusa ili dogovorom. A, to je kao prvo dogovorimaa dati mogućnost internetskog glasovanja na izborima za iseljeništvo.Drugo bi bilo,vratiti naziv u mjesto državnog ureda RH za iseljeništvo,u Ministarstvo iseljenika i povratnika.Slično možda još bolje i efikasnije nego što je to nekad bilo.Tu, nemora biti,mnoštvo zaposlenika.Već više djelatnika,koji će to Ministarstvo voditi na dugoročno stručno i profesionalno,za obostrano zajedničko dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije