Dobitnici

Donosimo rang-listu 500 studentskih stipendija za akademsku godinu 2018./2019.

Jarun
Marko Prpić/Pixsell
30.04.2019.
u 10:26

Stipendije u iznosu od 700 kn mjesečno dodjeljuju se studentima za razdoblje od deset mjeseci u akademskoj godini 2018./2019. u ukupnom iznosu od 7000,00 kn

Na temelju provedenog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2018./2019., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 500 stipendija za akademsku godinu 2018./2019., od kojih 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Na Javni natječaj, koji je bio raspisan od 20. prosinca 2018. do 21. siječnja 2019. u propisanom roku zaprimljena je 1501 prijava. Od ukupno 1218 prijava koje su zadovoljile formalne uvjete, Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2018./2019. bodovalo je sve pristigle prijave i utvrdilo Prijedlog rang-liste za dodjelu 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini. Stipendije u iznosu od 700 kn mjesečno dodjeljuju se studentima za razdoblje od deset mjeseci u akademskoj godini 2018./2019. u ukupnom iznosu od 7000,00 kn.

Dobitnici stipendije iz Prijedloga rang-liste, kao i drugi studenti, dužni su pratiti mrežnu stranicu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske budući da odustajanje pojedinih dobitnika stipendije u korist druge stipendije, uvažavanje prigovora i sl., može dovesti do pomicanja rang-mjesta studenata na Konačnoj rang listi, slijedom čega se pojedini studenti mogu naknadno naći iznad, odnosno ispod crte dobitnika stipendije na Konačnoj rang-listi.

Konačna rang lista i Odluka o dodjeli stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a studenti koji ostvaruju pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Studenti koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor u roku od osam dana od dana objavljivanja Prijedloga rang-liste na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Svaki student ima pravo uvida u vlastitu prijavu i dokumentaciju.

Molimo studente koji su u međuvremenu ostvarili pravo na neku drugu stipendiju iz državnog proračuna Republike Hrvatske ili se odriču prava na stipendiju u korist druge stipendije da o tome odmah obavijeste Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem elektroničke pošte na adresu: stipendije@hrvatiizvanrh.hr.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije