Naslovnica Vijesti

Donosimo program ovogodišnjeg seminara bunjevačkog stvaralaštva

Polaznici plesnog seminara u sklopu aktivnosti imaju predviđenu i prezentaciju te radionicu izrade ukrasa od slame
11. travnja 2019. u 09:53 0 komentara 30 prikaza
Foto: Hrvatska matica iseljenika

Hrvatska matica iseljenika sudjelovat će na VIII. seminaru bunjevačkog stvaralaštva koji će se održati od 8. do 13. srpnja 2019. u organizaciji HKPD-a Matija Gubec u Tavankutu.

Subotica Bogatstvo narodnih nošnji i ljepota hrvatske bunjevačke glazbe, pjesme i plesa

Seminar obuhvaća ples, tamburaške tradicijske melodije, tradicijske instrumente, tradicijske vještine – izradu predmeta od slame. Ovogodišnja glavna tema bit će bunjevački običaj "Veliko prelo". Predavači su: Ivica Dulić, Kata Suknović, Tamara Štricki Seg, Ljubica Vuković Dulić, Ladislav Suknović, Vojislav Temunović, Augustin Žigmanov...

Tijekom trajanja seminara najavljeni su i kulturni programi poput tamburaških, folklornih i filmskih večeri. Uz plesna predavanja održat će se i prezentacija tradicijskog načina odijevanja. Polaznici plesnog seminara u sklopu aktivnosti imaju predviđenu i prezentaciju te radionicu izrade ukrasa od slame. 

Intervju Namjerno razbijanje hrvatske zajednice u Srbiji

Na kraju događaja, 14. srpnja 2019., u Tavankutu će se održati žetveni običaj Dužijanca. Za više informacija otvorite ovaj link...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.