Naslovnica Vijesti

Bogatstvo narodnih nošnji i ljepota hrvatske bunjevačke glazbe, pjesme i plesa

"Veliko prelo" svečano je otvorio Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je u svome obraćanju istaknuo kako je lijepo biti među prijateljima i suradnicima
28. siječnja 2019. u 11:12 0 komentara 60 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U dvorani Tehničke škole "Ivan Sarić" u Subotici održano je "Veliko prelo 2019.", manifestacija tradicijske kulture s kontinuitetom duljim od 140 godina, koju je i ove godine uspješno organizirao Hrvatski kulturni centar "Bunjevačko kolo" iz Subotice.

Zaštita položaja Predsjednica obećala nastaviti podupirati Hrvate u Vojvodini i Srbiji

Na "Veliko prelo" došli su brojni gosti i uzvanici, prijatelji i suradnici HKC-a "Bunjevačko kolo" iz Bačke, Vojvodine i drugih dijelova Srbije te iz Hrvatske. U veseloj atmosferi svi su imali priliku uživati u bogatstvu narodnih nošnji i ljepoti hrvatske bunjevačke glazbe, pjesme i plesa.

Događaj je svečano otvorio Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je u svome obraćanju istaknuo kako je lijepo biti među prijateljima i suradnicima, u atmosferi zajedništva te da je upravo zajedništvo jamstvo uspješnog ostvarenja brojnih projekata koji će pridonijeti razvoju hrvatske zajednice u Srbiji u svakom pogledu. 

Intervju Namjerno razbijanje hrvatske zajednice u Srbiji

"To će hrvatsko zajedništvo, kao i ostvarenje različitih programa i projekata i ubuduće kontinuirano i još snažnije podupirati Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i cijela Vlada Republike Hrvatske", naglasio je državni tajnik Milas.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.