Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Dodijeljena priznanja Hrvatima u Bačkoj

Josip Dumendžić Meštar dobitnik je priznanja kao pojedinac, duhovni projekt mladih na subotičkim župama – Oratorij primio je nagradu koja se dodjeljuje udruzi, a priznanje za brojnu obitelj pripala je obitelji Marine i Ivana Piukovića
09. kolovoza 2019. u 10:28 0 komentara 40 prikaza
Foto: IKA
Pogledajte galeriju 1/3

U organizaciji Katoličkog društva "Ivan Antunović", jučer je u svečanoj dvorani HKC "Bunjevačko kolo" u Subotici održana tradicionalna književna večer uoči središnje proslave Dužijance 2019., koju katoličko društvo također slavi kao svoj dan.

Znanstveni skup Kakav je položaj Hrvata u Srbiji od Domovinskog rata do danas?

Književna večer bila je posvećena 25. obljetnici djelovanja zbora Collegium Musicum Catholicum. Na početku večeri brojne posjetitelje pozdravio je vlč. dr. Ivica Ivanković Radak, predsjednik Katoličkog društva "Ivan Antunović".

Uslijedilo je izlaganje Miroslava Stantića o Đuri Arnoldu, priređivaču prve pjesmarice bačkih Hrvata, točnije Pismenika iz 1819. koji je tiskan u Osijeku prije 200 godina. Zatim je profesorica glazbe Emina Tikvicki govorila o povijesti zbora.

Zaštita položaja Predsjednica obećala nastaviti podupirati Hrvate u Vojvodini i Srbiji

Tijekom večeri vlč. Radak dodijelio je nagrade "Ivan Antunović" za iznimne zasluge u njegovanju i očuvanju kulture, povijesti i duhovnosti Hrvata u Bačkoj te promicanju kršćanskih vrijednosti.

Josip Dumendžić Meštar dobitnik je priznanja kao pojedinac, duhovni projekt mladih na subotičkim župama – Oratorij primio je nagradu koja se dodjeljuje udruzi, a priznanje za brojnu obitelj pripala je obitelji Marine i Ivana Piukovića.

Katoličko društvo "Ivan Antunović" ujedno je izrazilo zahvalnost za trud i doprinos svima koji su uključeni u ovu inicijativu, nadajući se da će dodijeljena priznanja biti poticaj i nadahnuće u daljnjem radu.

Tomislav Žigmanov Jedini Hrvat u Skupštini Srbije U Srbiji gore od Hrvata kotiraju samo Albanci

Na kraju sadržajne večeri voditeljica Lucija Ivanković Radaković pozvala je sve prisutne na sudjelovanje u programu Dužijance 2019. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.