Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Predsjednica obećala nastaviti podupirati Hrvate u Vojvodini i Srbiji

Hrvatsko nacionalno vijeće osnovano je na temelju Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina iz 2002. godine koje predstavlja hrvatsku nacionalnu manjinu u području službene uporabe jezika, obrazovanja, informiranja i kulture
23. siječnja 2019. u 10:13 0 komentara 82 prikaza
Foto: Ured predsjednice Republike Hrvatske
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je jučer predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije Tomislava Žigmanova i izaslanstvo Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji.

Kolinda Grabar-Kitarović Ponosna na iseljenike Predsjednica u New Yorku o problemu dvostrukog oporezivanja

Sugovornici su razmotrili položaj hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji i aktualnosti u rješavanju pitanja od važnosti za unapređenje položaja Hrvata u toj državi.

Predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić upoznala je predsjednicu Grabar-Kitarović s aktivnostima tog najvišeg zastupničkog tijela Hrvata u Republici Srbiji, izabranog zbog ostvarivanja prava na manjinsku samoupravu. 

Hrvatsko nacionalno vijeće osnovano je na temelju Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina iz 2002. godine. Predstavlja hrvatsku nacionalnu manjinu u području službene uporabe jezika, obrazovanja, informiranja i kulture te sudjeluje u procesu donošenja odluka o pitanjima iz tih područja.

Dan otvorenih vrata Hrvati izvan domovine na susretu s predsjednicom: 'Fokus zajedničkih aktivnosti treba biti i na BiH'

Predsjednica Republike zahvalila je predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Žigmanovu i predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća na naporima koje ulažu u očuvanje hrvatske zajednice, čestitavši im na upornosti pri rješavanju vitalnih problema s kojima se hrvatska zajednica u Republici Srbiji susreće. Naglasila je kako će institucije Republike Hrvatske nastaviti podupirati Hrvate u Vojvodini i Srbiji u očuvanju njihova identiteta i zaštiti njihova položaja.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.