Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Dubravka Plejić Marković nova veleposlanica u Nizozemskoj

Tijekom srdačnog i sadržajnog razgovora veleposlanica je imala je prigodu upoznati kralja s aktualnim događanjima u Hrvatskoj
03. studenoga 2019. u 16:58 0 komentara 289 prikaza
Foto: Albert Nieboer/BSRAgency/PIXSELL

Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj Dubravka Plejić Marković predala je 30. listopada 2019. godine vjerodajnice nizozemskom kralju Willem-Alexanderu u njegovom kraljevskom uredu u palači Noordeinde u Haagu.

Diplomacija Šimonović, Krce i Ognjanovac predali vjerodajnice

Tijekom srdačnog i sadržajnog razgovora veleposlanica je imala je prigodu upoznati kralja s aktualnim događanjima u Hrvatskoj, s naglaskom na aktivnosti Vlade usmjerene na daljnje unaprjeđenje investicijske klime i strukturne reforme, kao i o tijeku priprema za predsjedanje Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. Razgovaralo se i o mogućnostima unaprjeđenja partnerskih i savezničkih odnosa između Republike Hrvatske i Kraljevine Nizozemske s obzirom na članstvo obaju zemalja u Europskoj uniji i NATO-u.

Diplomacija Andrea Gustović-Ercegovac nova veleposlanica u Norveškoj

U ceremoniji predaje vjerodajnica kralju Willem-Alexanderu sudjelovale su i diplomatkinje Veleposlanstva, Ana Rošić i Tiha Dabac Golubić, prve tajnice.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.