Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Čović u Posavini: 'Povratka nema tamo gdje nema Katoličke Crkve'

Infrastrukturna ulaganja hrvatskih dužnosnika uvelike prate i izgradnju samostana na Plehanu, u blizini Dervente, za koji je ove godine održana i donatorska večera u Zagrebu
13. rujna 2018. u 09:26 0 komentara 83 prikaza
Foto: VL BIH
Pogledajte galeriju 1/6

"Podjela među Hrvatima u BiH nema i ne smije biti i svaki Hrvat, gdje god živio, ima isto mjesto u promišljanju politike Hrvata u BiH. Stoga osiguravamo potpunu zaštitu svakog Hrvata i ovdje u Republici Srpskoj, gdje konačno možemo reći kako imamo svoja obilježja i nije nas strah zbog toga. Vaši problemi i moji su problemi, stoga vas molim, ostajte uz veliku obitelj HDZ BiH i čuvajte svoje, za svoj hrvatski narod i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu", rekao je član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović u naselju Nova Sela na zajedničkom ručku sa župljanima, priopćeno je iz HDZ-a BiH.  

Varioci na prvom mjestu U Sloveniji i Njemačkoj zaposleno više od 31 tisuće radnika iz BiH

Nakon jučerašnjeg posjeta gospodarstvenicima te predizbornog skupa u Odžaku Čović je posjetu Posavini nastavio obilazeći povratnička hrvatska mjesta i župe. Osim razgovora s mještanima te stranačkim dužnosnicima, sa župnicima je u mjestima Koraće, Nova Sela te gvardijanom samostana u Plehanu uglavnom razgovarao o potrebnim infrastrukturnim projektima jer, kako je napomenuo, povratka nema tamo gdje nema Katoličke Crkve. 

Autobusi Oporezivanje Umjesto preko računa dijaspora će novac rođacima u BiH odsad slati u kuvertama

Fra Ivan Marić, dekan i župnik Župe Uznesenja BDM Koraće kod Bosanskog Broda zahvalio je Čoviću na svemu što je učinio za njih. Poželio mu je i novu izbornu pobjedu "kako bi nastavio borbu za jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH."  

"Njegujemo filozofiju malih, ali pozitivnih koraka te svijeću nade držimo upaljenom", naglasio je fra Ivan. 

A infrastrukturna ulaganja hrvatskih dužnosnika uvelike prate i izgradnju samostana na Plehanu, u blizini Dervente za koji je ove godine održana i donatorska večera u Zagrebu. 

Iseljavanje Poražavajući podaci BiH godišnje napusti 20 tisuća radnika

"Samostan će biti hrvatska i katolička ambasada našeg naroda ovdje u Republici Srpskoj", istaknuo je gvardijan, upoznavši Čovića s napretkom radova: "Plehan ćemo izgraditi i oživjeti zajedno".

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.