Antonio Musa

Novi hrvatski đakon u Chicagu

Foto: Ante Starčević
1/5
20.12.2017.
u 10:55

Po završetku Svete mise i ređenja, priređena je večera gdje se okupljenima obratio fra Jozo Grbeš

Te večeri, 14. prosinca mnogi su se zaputili u crkvu Svetog Jeronima kao bi s mladim Antonijom Musom proslavili ređenje za đakona.

Vidno uzbuđen, sa žarom u srcu i veselim osmijehom koji nije skidao s lica, po polaganju ruku pomoćnog biskupa Chicaga Alberta Rojas Garcia mladi Antonio zaređen je za đakona Katoličke Crkve. Ceremonija se odvila uz nazočnost njegove braċe franjevaca, na čelu s kustosom hrvatske franjevačke obitelji fra Jozom Grbešom koji je pozdravio okupljene. Antonija je preko live-streama na stranici Cro Franciscans – Franjevci na Facebooku pratilo i mnoštvo iz domovine, a naročito njegova obitelj u Širokom Brijegu.

Video je pregledan više od 2400 puta, pa je tako podijelio ovaj veliki događaj s dragim ljudima u domovini. Svojim dolaskom ređenje su također uveličali i generalni konzuli RH i BiH gospođa Sanja Lakoviċ te gospodin Berislav Vujeva.

Po završetku Svete mise i ređenja, priređena je večera na kojoj se okupljenima obratio fra Jozo Grbeš, rekavši kako je život fratara takav – zarede se i krenu na put, kamo god ih on vodio. Antonio je zahvalio okupljenima i rekao kako je među ovim ljudima našao prijatelje i svoj dom, svoju novu obitelj. A hrvatska zajednica sretna je i počašćena jer je upravo u Chicagu, među našim ljudima odlučio pronaći taj dom.

Komentara 1

NE
Neutralac
20:03 26.12.2017.

Cestitamo... da je barem vise ovakvih svijetlih primjera u Hrvata......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije