Monografija i izložba

'Zrinjevac intimno' u Beču

Zrinjevac
Foto: PR
1/6
24.10.2017.
u 08:48

Prezelj je više od 45 godina stanovnik Zrinjevca i svakodnevno promatra njegovu ljepotu te je bilježi svojim fotoaparatom

U petak je u glavnom gradu Austrije, u sklopu ciklusa "Beč kao magnet", svečano predstavljena monografija "Zrinjevac intimno". Također, otvorena je i izložba autorskih fotografija Božidara Prezelja posvećenih parku Zrinjevac.

Monografija je izdana u želji da se na poseban i intiman način obilježi 140 godina Zrinjevca. Koncipirana je kao niz fotografija profesionalnog umjetničkog fotografa Božidara Prezelja koje otkrivaju ljepote parka. 

Prezelj je više od 45 godina stanovnik Zrinjevca i svakodnevno promatra njegovu ljepotu te je bilježi svojim fotoaparatom.

Za likovno oblikovanje monografije i postav izložbe pobrinuo se akademski slikar i grafički dizajner Vinko Pašalić, kreativni direktor studija Hand design.

"Ponosni smo što smo u Godini kulture Hrvatska – Austrija 2017. dobili priliku predstaviti najljepši zagrebački park Zrinjevac koji je projektiran po uzoru na bečki Ring", rekao je Domagoj Marić uime veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji.

"Božidar Prezelj, čija je stalna adresa upravo Zrinjevac, svojim senzibilitetom stvorio je fotografije koje su ukradeni trenuci u užurbanom gradskom ritmu. Želio je pokazati raskošnu ljepotu Zrinjevca na tragu drugih velikih parkova u europskim metropolama, poput Beča, Pariza ili Londona, ali i neke tihe, intimističke, meditativne trenutke između njega i parka", u monografiji je napisala Iva Körbler.

Izložbu je organizirao Hrvatski institut u Beču, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske, a otvorena je od 21. listopada do 17. studenoga 2017. na adresi Galileigasse 8.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije