Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Biskup Živković pokrenuo humanitarnu akciju: Drvene kućice Zagrebu i Banovini

Biskup je pokrenuo humanitarnu akciju „Krov za Hrvatsku“ za žrtve potresa u suradnji s hrvatskom Vladom, gradom Zagrebom i Caritasom
02. ožujka 2021. u 14:57 0 komentara 67 prikaza
Foto: Hrvatska matica iseljenika

Biskup Egidije Živković pokrenuo je  humanitarnu akciju „Krov za Hrvatsku“ za žrtve potresa u Hrvatskoj. U suradnji s hrvatskom Vladom, gradom Zagrebom i Caritasom namjerava postaviti drvene kuće u Zagrebu ali i u drugim krajevima pogođenim potresom, osobito u Banovini.

ODLAZAK ZAGREBAČKOG GRADONAČELNIKA I Hrvatski centar gradšćanskih Hrvata u Beču oprostio se od Bandića

Nacrti drvenih kuća i drvena konstrukcija dolaze iz tesarskoga i građevinskoga poduzeća Golubić u Željeznom, a drveni dijelovi će se transportirati u Hrvatsku. O tom kako je došlo do ove akcije,  biskup je  rekao da je doznao kako je u Hrvatskoj nakon potresa 7.500 obitelji ostalo bez kuće ili krova nad glavom.

Ideja, da se ovim obiteljima mora čim brže pomoći, ubrzo se rodila. Ispostavilo se da su prvenstveno potrebne kuće stabilne pri potresu, dakle drvene. Gradit će ih poduzeće Golubić, a sve drugo  će  urediti firme iz Hrvatske, kazao je biskup Egidije Živković. Moli za potporu i nada se da će se što više ljudi u Gradišću i Austriji priključiti akciji.

Ilustracija organizacija HMI Organizira se online Susret iseljenika s područja Zadarske županije, svi se mogu priključiti

Sakupljanje u pojedinim župama počet će idući tjedan. Biskupija namjerava darovati jednu drvenu kuću i postaviti je nakon Uskrsa. Vlada, odnosno grad Zagreb će odlučiti gdje će postaviti drvene kuće.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.