Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Organizira se online Susret iseljenika s područja Zadarske županije, svi se mogu priključiti

Gošća će biti Anita Baradić, magistrica fizičke geografije s geoekologijom, rođena Zadranka i povratnica iz Italije koja je svoj poziv usmjerila na očuvanje prirode i zaštite okoliša te prenošenje znanja na mlade
26. veljače 2021. u 13:35 0 komentara 71 prikaza
Ilustracija
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Hrvatska matica iseljenika poziva na Susret iseljenika s područja Zadarske županije koji će se održati u subotu, 13. ožujka, u 15 sati. Osim iseljenika Zadarske županije, pozvani su svi Hrvati izvan RH koji žele upoznati ljepote grada Zadra i njegove okolice. Svi zainteresirani prijavom na mail snjezana.jurisic@matis.hr dobit će link za sudjelovanje. 

ZNAČAJAN PROJEKT Matica pokrenula virtualni muzej hrvatskoga iseljeništva

Gošća će biti Anita Baradić, magistrica fizičke geografije s geoekologijom (PMF Zagreb), rođena Zadranka i povratnica iz Italije koja je svoj poziv usmjerila na očuvanje prirode i zaštite okoliša te prenošenje znanja na mlade. 

Trenutno predaje zemljopis u Rijeci, a posebno je predana kulturi, vodila je nekoliko projekata na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, pokrenula dramsku radionicu u sklopu Zajednice Talijana Zadar, vodila glazbene večeri, plesne radionice i druge kulturne programe.

70. obljetnica Objavljen Hrvatski iseljenički zbornik 2021.

Baradić se nada da će njezino predavanje potaknuti iseljenike da dođu u Zadarsku županiju i veseli je organizirati i posebne tematske izlete glede upoznavanja Hrvatske. 

Voditeljica susreta je mr. sc. Snježana Jurišić, rukovoditeljica Odjela za kulturu Hrvatske matice iseljenika.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.