Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

I Hrvatski centar gradšćanskih Hrvata u Beču oprostio se od Bandića

"Proteklih smo godina smo uspjeli s Gradom Zagrebom izgraditi djelotvornu suradnju, posebno s Odjelom za kulturu. To možemo prije svega zahvaliti gradonačelniku Bandiću", navode u izjavi
01. ožujka 2021. u 14:12 0 komentara 67 prikaza
Foto: Hrvatski centar Beč
Pogledajte galeriju 1/3

Od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, posebnom izjavom za medije, oprostili su se i gradišćanski Hrvati iz Hrvatskog centra u Beču.

Ilustracija organizacija HMI Organizira se online Susret iseljenika s područja Zadarske županije, svi se mogu priključiti

U izjavi koju potpisuje kurator Hrvatskog centra i glavni koordinator tradicionalnog Hrvatskog bala gradišćanskih Hrvata Petar Tyran stoji: „Hrvatski centar kao krovna hrvatska ustanova u Beču potresena je viješću da je u nedjelju ujutro nenadano i naglo preminuo gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić. Proteklih smo godina smo uspjeli s Gradom Zagrebom izgraditi djelotvornu suradnju, posebno s Odjelom za kulturu. To možemo prije svega zahvaliti gradonačelniku Bandiću, koji je pokazao zanimanje i razumijevanje za položaj, a time i za potrebe gradišćanskih Hrvata.

Našao je i posebne pohvalne riječi za angažman Hrvatskoga centra kao ustanove u velegradu Beču koja djeluje na području očuvanja i promocije hrvatske kulture, a prije svega za naš već tradicionalni Hrvatski bal. U tome je vidio značajnu integrativnu priredbu s jakom hrvatskom natuknicom što je doprinijelo još boljoj suradnji između Grada Beča i Grada Zagreba. Ova dva partnerska grada su bila povezani i s dobrim i prijateljskim odnosima dvaju gradonačelnika, te se je zagrebački gradonačelnik prije odlično razumio s Michaelom Häuplom a sada i s Michaelom Ludwigom — kako je Milan Bandić redovno isticao pri svojim službenim i privatnim posjetima Beču“.

Večernjakova domovnica VEČERNJAKOVA DOMOVNICA 2021.: Glasujte 'online' za svoje kandidate u najpopularnijem izboru u hrvatskom iseljeništvu

U pogledu na kulturno djelovanje Hrvatskoga centra u Beču, Petar Tyran je povodom „ove žalosne vijesti iz Zagreba, koja je šokirala i gradišćanske Hrvate, izrazio kako svoje osobno žaljenje tako i cijeloga vodstva Hrvatskoga centra“ povodom smrti Milana Bandića. Tyran je ujedno istakao kako je želja, ali i uvjerenje Hrvatskog centra da će se dosadašnja suradnja s Gradom Zagrebom i dalje nastaviti u budućnosti. Uz želju, kako je dodao, da se „dodatno intenzivira i razini dvije važne europske metropole, Grada Zagreba i Grada Beča“.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.