Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Veleposlanik Grlić Radman izabran za predsjednika Dunavske komisije

Svaka članica zadužena je za upravljanje svojim dijelom rijeke, a Komisija je odgovorna za stvaranje tehničkog i pravnog okvira za plovidbu Dunavom
13. lipnja 2017. u 10:06 0 komentara 1046 prikaza
Gordan Grlić Radman
Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj dr. sc. Gordan Grlić Radman izabran je za predsjednika Dunavske komisije.

Pavo Gadanji Sviraj, Pavo Upoznajte posljednji izdanak svijeta koji nestaje

Cilj Komisije, koja ima 11 članica (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldova, Njemačka, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Srbija i Ukrajina), slobodna je plovidba Dunavom i zaštita interesa dunavskih zemalja te stvaranje jačih gospodarskih i kulturnih veza.

Svaka članica zadužena je za upravljanje svojim dijelom rijeke, a Komisija je odgovorna za stvaranje tehničkog i pravnog okvira za plovidbu Dunavom.

Dunavska komisija u velikoj mjeri surađuje s različitim međunarodnim organizacijama, kao što su EU, UNECE, Svjetska meteorološka organizacija, Međunarodna telekomunikacijska mreža, Stalna međunarodna asocijacija navigacijskih kongresa, Središnja komisija za plovidbu rijekom Rajnom, Međunarodna pomorska organizacija i druge.

Status promatrača imaju Belgija, Cipar, Crna Gora, Češka, Francuska, Grčka, Nizozemska, Makedonija i Turska.

Nošnje Pogledajte kako su lijepi Hrvati u Mađarskoj obukli nošnje stare više od stotinu godina Krešimir Sučević Međeral Krešimir Sučević Međeral Lovac iz Potjere jedan od autora novog mađarsko-hrvatskog rječnika Mohački ophod bušara Mohački ophod bušara Hrvati u Mađarskoj: Nestao je stari način života
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.