Kultura

Projekt 'Rijeka 2020.' na Svjetskom danu kave u Beču

Kava
Foto: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji
1/2
12.10.2017.
u 10:02

Zabavni okvir obilježavanju Svjetskog dana kave u Beču dalo je šestero mladih iz Hrvatske, studenata glazbe u glavnom gradu Austrije, koji su izveli djela skladatelja Šimuna Matišića, W. A. Mozarta i niz naših narodnih napjeva

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana kave bečkih Hrvata, održanog u kavani Prückel, bila je Europska prijestolnica kulture. Manifestacija je održana u sklopu Godine kulture Austrija –  Hrvatska 2017. i pokazala se važnom poveznicom suradnje dviju zemalja.

"Austrijsku stranu zanimao je proces priprema za projekt 'Rijeka 2020.' pa smo prof. dr. Christoph Luchsinger iz Instituta za urbanistiku i ja izvijestili o ciljevima i trenutačnom stanju", rekao je savjetnik za kulturu u hrvatskom veleposlanstvu u Austriji Domagoj Marić, napomenuvši kako proces kandidature gradova još uvijek traje.

Na bečkoj manifestaciji sudjelovali su predstavnici nekoliko austrijskih gradova, poput Salzburga, Bad Ischla i Sankt Pöltena koji bi željeli postati budućom Europskom prijestolnicom kulture. 

"Jedan od austrijskih gradova 2024. godine postat će europska kulturna prijestolnica", naglasio je naš sugovornik.

Zabavni okvir obilježavanju Svjetskog dana kave u Beču dalo je šestero mladih iz Hrvatske, studenata glazbe u glavnom gradu Austrije, koji su izveli djela skladatelja Šimuna Matišića, W. A. Mozarta i niz naših narodnih napjeva. I ne samo to, nego i sjajno promoviravši Hrvatsku.

Organizator je bilo austrijsko Ministarstvo za Europu, integraciju i vanjske poslove u suradnji s veleposlanstvom Republike Hrvatske u Austriji, a u sklopu projekta Udruge kulturnih instituta zemalja članica Europske unije (EUNIC).

Podsjetimo, s dnevnim ispijanjem 2,9 šalice kave i godišnjom potrošnjom većom od 7,8 kilograma po glavi stanovnika, Austrijanci su u europskom vrhu kavopija. 

Komentara 1

LU
lunar777
11:05 12.10.2017.

Projekt Frljić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije