Najava događaja

Ovaj tjedan održava se Prvi susret klapa u Argentini

Jadran
Foto: Privatni album
1/5
21.11.2017.
u 09:34

Ovaj susret organizirala je tamošnja Hrvatska udruga Jadran sa svojim pridruženim klapama BA i Valovi

Od 21. do 25. studenoga u Argentini će biti održan Prvi susret klapa, na kojem će sudjelovati Klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog, zagrebačka Klapa Dišpet, Klapa Croatia iz Münchena, Klapa Valovi i Klapa BA iz Buenos Airesa.

Sastavi će nastupiti u raznim kazalištima diljem Argentine. Evo i rasporeda...

Utorak, 21. studenoga 2017. – Kazalište Regio u Buenos Airesu: sve klape 

Srijeda, 22. studenoga 2017. – Crkva San Agustín u Buenos Airesu: Klapa Vinčace i Klapa Dišpet

Petak, 24. studenoga 2017. – Rosario: Klapa BA – Córdoba: Klapa Vinčace

Subota, 25. studenoga 2017. – San Antonio de Areco: Klapa Dišpet i Klapa Valovi

U Argentinu je došao i prof. Mijo Stanić, ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa Omiš.

"Očekujem da naš festival uspostavi bliski kontakt s mnogobrojnom zajednicom Hrvata u Argentini te da posjet Buenos Airesu bude početak duge i bliske suradnje. Zbog moderne tehnologije i svijeta koji je postao globalno selo, vjerujem da je to danas moguće i lakše nego ikada prije. Također, vjerujem da će omiški festival biti predstavljen kao glavni čuvar i promicatelj vrijedne hrvatske nacionalne kulturne baštine", rekao je Stanić. "Djelatnici omiškog festivala imaju ideju i želju predstaviti najbolje klape s naše pozornice brojnim hrvatskim iseljenicima i zajednicama diljem svijeta kako bi iz prve ruke osjetili iskonsku baštinu, svoje korijene i glasove svojih pradjedova. Dakle, smatram ovaj posjet Buenos Airesu tek prvim korakom u nizu povezivanja naših ljudi."

Dodajmo na kraju kako je Prvi susret klapa u Argentini organizirao tamošnji Hrvatski zbor Jadran sa svojim pridruženim klapama BA i Valovi.

Potpora je stigla od veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Argentini i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije