Koncert u Beču

Zapaženi nastup komornog orkestra i nadarenog dirigenta

Andrej Vesel
Foto: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji
1/2
30.11.2017.
u 08:57

Austrijski mediji puni su hvale za ovaj glazbeni projekt i članove međunarodnog orkestra koji je okupio mlade nadarene umjetnike iz cijelog svijeta

Komorni orkestar bečke udruge "Ton der Jugend" (Zvuk mladih) pod vodstvom 27-godišnjeg hrvatskog dirigenta, Zagrepčanina Andreja Vesela, održao je u Mozartovoj dvorani Konzerthausa zapaženi koncert.

Dojmljivim oblikovanjem zahtjevnog glazbenog materijala i besprijekorno uvježbanim izvedbama djela Johanna Sebastiana Bacha, Alfreda Schnittkea i Petra Iljiča Čajkovskog, komorni orkestar, prominentni poznati pijanist Andrei Korobeinikov i mladi hrvatski dirigent s bečkom adresom Andrej Vesel, dali su publici do znanja da ih zanimaju isključivo postignuća visokih dometa.

U solističkoj dionici Schnittkeova klavirskog koncerta Korobeinikov je pokazao virtuoznu tehniku i duboko razumijevanje dramatične glazbe. Oduševljena publika, koja se sjajno razumjela s izvođačima, mlade glazbenike nagradila je burnim pljeskom, povicima "bravo" i pozivima na "bis".

Zadovoljstvo nije krio ni mladi hrvatski glazbenik Vesel kojem je to bio prvi dirigentski nastup. On je inače magistrirao klavir u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana, a na Sveučilištu za glazbu i dramsku umjetnost Bečkog sveučilišta studira dirigiranje kod prof. Simeona Pironkoffa i Johannesa Wiedera.

Austrijski mediji puni su hvale za ovaj glazbeni projekt i članove međunarodnog orkestra koji je okupio mlade nadarene umjetnike iz cijelog svijeta.

Uz dirigenta Vesela, posebno treba istaknuti mladu gradišćansku Hrvaticu Laru Kustrić, koncertnu majstoricu orkestra. Programski tekst potpisuje hrvatska muzikologinja dr. Zdenka Weber.

Projekt "Zvuk mladih" pokrenuo je u Beču upravo Andrej Vesel u suradnji s rumunjskim pijanistom Ioanom Dragosem Dimitrijem. Jedna od središnjih zadaća ove udruge jest promocija nadarenih glazbenika iz cijelog svijeta te ostvarivanje novih kreativnih projekata kako bi se mladima olakšao početak karijere na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Na koncertu je bila i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije