New York

Hrvati u Americi pozvani na suradnju

Andrej Plenković
Foto: Vlada Republike Hrvatske
1/4
19.09.2017.
u 11:01

Plenković je podsjetio na 25. godišnjicu hrvatskog članstva u UN-u i govor koji je tada održao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak se, prvoga dana svog boravka u New Yorku, sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje su njega i ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović-Burić došli pozdraviti Hrvati iz New Yorka, Los Angelesa, Houstona, Philadelphije i Washingtona. 

"Drago mi je da smo prilikom posjeta New Yorku u organizaciji našeg veleposlanstva i konzulata te stalnog predstavništva pri UN-u imali mogućnost susresti se s predstavnicima Hrvata koji žive u SAD-u", rekao je Plenković.

"Ovo je trenutak kad želimo okupiti sve one koji žele dati doprinos svojoj domovini", istaknuo je premijer, dodavši kako američki Hrvati to doista čine s mnogo entuzijazma. 

"Rijetke su hrvatske obitelji koje nemaju nekoga na nekom od kontinenata i zato mi je osobno uvijek drago vidjeti tu vrstu topline i želje da i oni više približe sebe domovini, a i da promoviraju Hrvatsku, što je to moguće više ovdje u Americi", naglasio je Plenković.
 
Podsjetio je na 25. godišnjicu hrvatskog članstva u UN-u i govor koji je tada održao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, dok su ministrica vanjskih poslova i hrvatski veleposlanik u Washingtonu Pjer Šimunović pozvali Hrvate u Americi na suradnju. 

Komentara 1

Avatar Observer
Observer
02:00 21.09.2017.

Kad Plenkovic napravi Lustraciju u Hrvatskoj i kad prestane u koaliciju uzimati Pupovca i antihrvatski HNS tek tada moze racunati na investitore iz Dijaspore. Ali Pleki je dozvolio da ga jugonostalgicari i razni cetnicki elementi ucjenjuju skidanjem ploce poginulim hrvatskimm braniteljima i zabranama hrvatskog pozdrava Za dom spremni a interese Hrvatske zapostavlja.Nezna se postaviti ni na ucjene Slovenaca koji otimaju hrvatsko more itd. Ako stabilnost Hrvatske vlade ovisi o nekoj ploci ili nekom pozdravu onda se ta vlada doista spustila na niske grane. Trebao je poslusati rijeci predsjednika Trumpa - Svali lider treba braniti interese svoje drzave a investicije ce tada sigurno doci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije