Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvati u Pečuhu i ove godine organizirali adventski koncert

Misno slavlje predvodio je velečasni Vladimir Dugalić, biskupski vikar za Osijek, pjevao je Ženski pjevački zbor Augusta Šenoe, a na koncertu su nastupili članovi Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" iz Osijeka
17. prosinca 2018. u 09:19 0 komentara 53 prikaza
Foto: Branka Pavić Blažetin
Pogledajte galeriju 1/2

U organizaciji Hrvatskog kluba "August Šenoa" i Hrvatske samouprave Baranjske županije, u petak je u pečuškoj katedrali svetog Petra i Pavla organiziran Hrvatski adventski koncert i sveta misa na hrvatskom jeziku.

Otvorena srca Ususret Božiću Zbor "Otvorena srca" u Beču održao svoj tradicionalni Adventski koncert

Misno slavlje predvodio je velečasni Vladimir Dugalić, biskupski vikar za Osijek, pjevao je Ženski pjevački zbor Augusta Šenoe, a na koncertu su nastupili članovi Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" iz Osijeka. Zborom je dirigirala Valerija Fischbach, na flauti je bio Lovro Vukadinović, a na bubnju Mateo Grigić. Sastav je izveo latinsku himnu, španjolsku popijevku i niz božićnih skladbi.

Odsjek 530 "Ogulin" Božićno veselje i priznanja u Hrvatskoj bratskoj zajednici Amerike

Koncert je ostvaren uz potporu Ministarstva ljudskih resursa, Pečuške biskupije, Hrvatske samouprave Baranjske županije te Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

 

Ako imaš zanimljivu priču ili vijest iz dijaspore pošalji nam na e-mail: ivan.ril@vecernji.net

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.