Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Američki Hrvati prikupljaju donacije za oštećene bolnice u Zagrebu

"Naš je cilj u sljedećih dva, tri tjedna dostići 200.000 dolara, jer znamo da su sredstva potrebna sada kako za obnovu nakon potresa, tako i za pružanje podrške bolnicama koje se bore protiv koronavirusa. Pokušat ćemo pomoći koliko možemo," kazala je za Hini članica Izvršnog odbora ACAP-a Maria Sentić
01. travnja 2020. u 13:30 0 komentara 235 prikaza
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) pokrenula je preko platforme GoFundMe kampanju prikupljanja novaca za potresom oštećene bolnice u Zagrebu.

KORONAVIRUS Bečki Hrvati tuguju za Jerkom Dumančićem

Cijeli iznos prikupljene donacije biti će uplaćen Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj, KBC-u Rebro i drugim bolnicama.

"Naš je cilj u sljedećih dva, tri tjedna dostići 200.000 dolara, jer znamo da su sredstva potrebna sada kako za obnovu nakon potresa, tako i za pružanje podrške bolnicama koje se bore protiv koronavirusa. Pokušat ćemo pomoći koliko možemo," kazala je za Hini članica Izvršnog odbora ACAP-a Maria Sentić.

Akciju su pokrenuli Miryana Joksovic, članica ACAP-ova ogranka u Silikonskoj dolini, i Ivan Milkovic, direktor Sales Peritias grupe u Zagrebu. Odmah se uključio i Izvršni odbor ACAP-a kako bi angažirao sve članove, a sve se koordinirama sa zagrebačkim ogrankom kojeg vodi australski odvjetnik hrvatskog podrijetla Don Markušić, koji je ujedno i dopredsjednik Transparency Internationala Hrvatska.

Odlazak ANALIZA Traume naših iseljenika: Sad bi im draže bilo biti u Hrvatskoj sa svojim narodom

"U kontaktu smo sa zagrebačkim bolnicama i Ministarstvom zdravstva. Iako je početak ove inicijative započeo kao fokus na Petrovu i Rebro, mi smo spremni pomoći i drugim bolnicama. To će ovisiti i o količini sredstava koju ćemo prikupiti i gdje potrebe najbolje odgovaraju našim programskim ciljevima," dodala je Sentić.

Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka okuplja poslovne menadžere, akademike, pravnike, liječnike, studente, te voditelje hrvatskih poslovnih zajednica.

"Mi smo organizirani kroz 15 lokalnih ogranaka, te brojimo preko 1000 članova. Naša misija je poticanje suradnje među članovima te promidžba napretka glede pitanja od značaja za hrvatske zajednice u SAD. Cilj nam je prosperitet globalne Hrvatske. Rad udruge se financira članarinama i mi smo svi volonteri," istaknula je Sentić.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.