Western Union

Donosimo sadržaj brzojava koji je Nikola Tesla poslao Ivanu Meštroviću

Nikola Tesla
Thinkstock
17.11.2017.
u 08:31

Iako je godinama živio u New Yorku, Teslini kontakti s rodnim zavičajem nikada nisu prestali

Nikola Tesla zaslužan je za brojne izume, među ostalim i za radiokomunikaciju i daljinsko upravljanje. Iako je godinama živio u New Yorku, njegovi kontakti s rodnim zavičajem nikada nisu prestali.

U izdanju Večernjeg lista danas je objavljen specijal "Nikola Tesla – čovjek koji je izumio 20. stoljeće". Shodno tome, Moja Hrvatska donosi brzojav Western Uniona koji je 18. kolovoza 1939. Tesla poslao Ivanu Meštroviću, još jednom hrvatskom velikanu.

Što sve na njemu piše, pročitajte u nastavku...

Foto: Tehnički muzej Nikole Tesle

Komentara 9

Avatar Virtuoz007
Virtuoz007
06:01 18.11.2017.

Ha, ha, ha... Uradak polaznika večernje škole 'Photoshopa'.

DU
Deleted user
07:35 20.11.2017.

Kad zavoleste Teslu,do jucer ste mjenjali imena ulica i škola s njegovim imenom jer kako ce se nositi ime po Srbinu,drzite se vi svojih nepostojecih kraljeva i knezova za koje nitko ne zna osim vas niti im se za grobove zna

Avatar darkkati
darkkati
20:05 17.11.2017.

Tesla je stopostotni Hrvat , piše u njegovom Dnevniku , Amen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije