Moja Hrvatska
Naslovnica Priče

Mladi hrvatski pijanist: Školovanje ću nastaviti u Švicarskoj

Christian Jeličić počeo je svirati glasovir s osam godina. Kao student sudjelovao je na brojnim koncertima u Austriji i inozemstvu
28. veljače 2017. u 10:09 0 komentara 365 prikaza
Christian Jeličić
Foto: Snježana Herek
Pogledajte galeriju 1/5

Svoj glazbeni doprinos nedavno svečano otvorenoj manifestaciji "Godina kulture: Austrija – Hrvatska" dao je i naš mladi pijanist Christian Jeličić, student Bečkog sveučilišta za glazbenu i dramsku umjetnost.

Na programu su bila djela Dore Pejačević, Johanna Sebastiana Bacha, Ludwiga v. Beethovena i Franza Liszta. Jeličićeva izvedba očito se svidjela brojnoj bečkoj publici koja ga je nagradila dugotrajnim i burnim pljeskom.

>> Osječanka u Beču: Buduće generacije trebamo poštedjeti ratnih prizora

"Sretan sam jer sam dobio priliku izvesti, uz djela svjetskih velikana, i djela hrvatske skladateljice Dore Pejačević 'Život cvijeća', op.9, 'Ruža' te 'Ljiljan'", rekao je Christian Jeličić.

Ivana Šojat Ivana Šojat Osječanka u Beču: Buduće generacije trebamo poštedjeti ratnih prizora SK Cro Vienna Malonogometni turnir 'Vidjela se prilična razlika između bečke i hrvatske igre'

Dodao je kako je pred završetkom studija i da zatim namjerava usavršavanje nastaviti u Švicarskoj. Tijekom ljeta planira posjetiti i Sjedinjene Američke Države.

Recital su organizirali veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji i Kulturna udruga "Riječ – Boja – Ton" iz Beča, na čelu s predsjednicom Jadrankom Klabučar-Gros.

"Christian je bio sjajan", naglasila je Klabučar-Gros, izrazivši zadovoljstvo velikim zanimanjem publike. 

Christian Jeličić (1991.) počeo je svirati glasovir s osam godina. Kao student sudjelovao je na brojnim koncertima u Austriji i inozemstvu. Dobitnik je međunarodnih nagrada na klavirskim natjecanjima u Italiji i Sloveniji.  

>> 'Vidjela se prilična razlika između bečke i hrvatske igre'

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.