Hrvatske svjetske igre

Sport nas je pozvao, a domovina povezala

Hrvatske svjetske igre
Hrvatske svjetske igre
17.07.2017.
u 09:29

Hrvatska ih dočekuje onako kako jedino i može – s ljubavlju i prijateljstvom. Studentski dom Stjepan Radić na Savi postat će jedno veliko srce, ono domovinsko

"Svugdje je drago poći, ali doma najljepše doći", stih je iz himne Hrvatskih svjetskih igara koje se od 18. do 22. srpnja 2017., u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskog svjetskog kongresa, održavaju u Zagrebu. 

Riječi su to iz srca gotovo 1200 natjecatelja koji će u naš glavni grad doći iz 31 zemlje svijeta i natjecati se u 16 sportova. 

Naša domovina i grad Zagreb velikodušno su im otvorili svoja vrata, a oni broje dane do polaska prema Hrvatskoj, neki od njih i prvi put.

Taj prvi put, za Ivana Grbca iz daleke nam Argentine, obasjan je srećom i označen bojom ljubavi.

Foto: Hrvatske svjetske igre

"Ne mogu opisati koliko se veselim dolasku u Zagreb. Meni je ovo posebno iskustvo jer sam i ponosni voditelj svoga tima. Jednostavno nemam riječi za taj osjećaj u mome srcu", rekao je naš sugovornik.

Daniel Paskvan također dolazi iz Argentine, a natjecat će se u tenisu.

"Neopisiv je to osjećaj pripadnosti. Igre nas povezuju, vode u domovinu, vole nas i u svakom trenutku pokazuju dobrodošlicu. Tako je i sada, a u ovako velikom broju Zagreb će biti prepun Hrvata koji ne žive u svojoj domovini, ali joj se jako vesele. Jedva čekam", naglasio je Daniel.

Miren Ivanković također ponovno stiže na Igre. Iz tople Južne Karoline dolazi ekipa koja će se natjecati u više sportova. Borit će se srcem i nositi osjećaj ponosa na svoju Hrvatsku zauvijek. 

"Hvala svima koji nas željno čekaju i organiziraju ovako lijep i veliki susret domovinske i iseljene Hrvatske u našem Zagrebu", priznala je Miren.

Veronika Bošnjak dolazi iz Njemačke i natjecat će se u ženskom nogometu. 

Foto: Hrvatske svjetske igre

"Oduševljeno očekujem upoznati nove prijatelje, ali i pobijediti jer kod nas su pripreme u punom jeku. Volim ovaj sport, a još mi je draže to što ću se natjecati u svojoj Hrvatskoj", otkrila je naša sugovornica. 

Hrvatska ih dočekuje onako kako jedino i može – s ljubavlju i prijateljstvom. Studentski dom Stjepan Radić na Savi postat će jedno veliko srce, ono domovinsko. 

Očekuju se nova prijateljstva, pjesma, posebna druženja sa studentskim udrugama i volonterima koji imaju svoju priču i poveznicu s Igrama. 

Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, rekao je kako je cilj Igara kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati im poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta u zemljama u kojima žive.

"Jedno je srce, jedna je Hrvatska".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije