Naslovnica Priče

Hrvati u istoj noći traže narodnjake, Mišu Kovača i Thompsona

Naš sugovornik podrijetlom je iz Bosanskog Broda, ali je rođen u Mannheimu, gdje mu živi obitelj. Glazbom se bavi od najranije mladosti, ima svoj studio, a piše i pjesme za druge pjevače
22. svibnja 2017. u 09:19 5 komentara 2072 prikaza
Dražen Opačak
Foto: Fenix Magazin

Hrvatski glazbenik iz Mannheima Dražen Opačak snimio je svoj prvi spot i to za pjesmu "Ona ti bila sve", koju izvodi u duetu sa Zlatkom Podgorcem. 

Skladbu su pustili uoči Božića i u samo nekoliko dana na YouTubeu je imala više od pet tisuća pregleda. 

Ivana Pranjić München Hrvatica u Njemačkoj: Ljudi s područja bivše Jugoslavije ovdje su zajedno. Sve te podjele prestaju kad se prijeđe granica

"Pjesma je ljubavna, emotivna i nije odraz moje trenutačne situacije. To kažem jer me prijatelji pitaju imam li problema u ljubavi, ali nemam", rekao je Dražen Opačak.

Dolazi moje vrijeme

Naš sugovornik podrijetlom je iz Bosanskog Broda, ali je rođen u Mannheimu, gdje mu živi obitelj. Glazbom se bavi od najranije mladosti, ima svoj studio, a piše i pjesme za druge pjevače. 

"Pjevam tridesetak godina, sviram tamburicu, gitaru, tekstopisac sam i imam već 25 gotovih skladbi koje moram uglazbiti. Mislim da sad polako dolazi moje vrijeme", otkrio je ovaj hrvatski iseljenik koji je poznat u Njemačkoj.

Pjevao je u brojnim bendovima, po raznim feštama, vjenčanjima, kršenjima i drugim zabavama. 

"Hrvatsko iseljeništvo je zahtjevno, ali nema pjesme koju ja ne mogu izvesti", naglasio je Opačak.

Od narodnjaka do Thompsona

Repertoar glazbe Hrvata izvan domovine dosta je raznolik, otkriva naš sugovornik.

"Traže svašta, od narodnjaka do Miše Kovača, preko Miroslava Škore do Thompsona. U jednoj noći možete otpjevati doista svašta i prijeći glazbom prostore bivše države uzduž i poprijeko", nasmijao se ovaj glazbenik, i dodao: "Uvijek treba naći neku sredinu i biti umjeren". 

"Ponekad se začudite, jer Dalmatinac traži narodnjak, a netko za koga očekujete da sluša narodnjake, tražit će, recimo, Škoru. Ako ste na to spremni, u iseljeništvu ćete imati itekako mnogo posla", prisjetio se Opačak kojem je cilj što bolje plasirati novu pjesmu i spot, ne samo u Njemačkoj već i u Hrvatskoj. 

Stihove je napisao zajedno sa Zlatkom Podgorcem, dok je aranžman osmislio Edin Novalić. 

"Nadam se da će se i domovini svidjeti moja skladba, kao i našima u iseljeništvu", zaključio je naš sugovornik.

Njemačka marka Da je posao lagan, zar bi mene čekao? Kakav je zapravo bio život gastarbajtera u Njemačkoj Josip Juratović Bolja budućnost Novi život u Njemačkoj: Konačno mogu mirno spavati, vraćati kredit i uzdržavati obitelj Njemačke marke Caffe Deutschland Lažna slika gastarbajtera: Hrvati u Njemačkoj prve kredite dižu za luksuzne automobile i iPhone, dok u isto vrijeme preživljavaju u skučenim stanovima
  • fred70:

    Hrvat????? Iz Bosanskog Broda??????? Ali to makar objašnjava zašto sluša narodnjake....

  • lucio2:

    Kakva glupost, mijesati katolicke BiH gastarbajtere s Hrvatima.

  • zvonko08:

    Ne želim nikoga uvrijediti ali ja sam Hrvat iz Hrvatske i znam da mi nikada nismo slušali narodnjake i oni nisu bili popularni do dolazka Bosanaca rimokatoličke vjeroispovijesti , tj. Hrvata iz Bosne u Hrvatsku. A ove Hrvate i "ostale" ... prikaži još! iz Njemačke uveseljavalo je sve sa govornog područja juge pa tko se bolje od izvođača snašao!