Naslovnica Vijesti

Senator Seselja: Napravljen je pomak prema australskim Hrvatima

Najavljeni prijedlog osnivanja udruženja australsko-hrvatskih stručnjaka ocijenio je važnim iskorakom prema mlađim naraštajima
07. studenoga 2017. u 07:44 1 komentara 1314 prikaza
Zed Seselja
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Pogledajte galeriju 1/4

Jučer je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao sastanak s australskom delegacijom koju su predvodili Zed Seselja, senator hrvatskog podrijetla, pomoćnik ministra za socijalne službe i multikulturalna pitanja, ujedno i prvi australski član parlamenta kojem su roditelji Hrvati te Elizabeth Petrovic, australska veleposlanica u Republici Hrvatskoj.

Darveniza Bros Excelsior Vineyard Priča tjedna Naš dopisnik na zapuštenom imanju: Je li ovdje živio Hrvat koji je dizajnirao australski grb?

Na susretu je bilo riječi o mogućnostima gospodarske suradnje između Hrvatske i Australije, pri čemu upravo hrvatska zajednica u Australiji predstavlja ključan most. Kao prilog tome naveden je podatak da su ove godine državljani Australije ostvarili više od 180 tisuća noćenja u Lijepoj Našoj. Osim turizma, u kojem je naša zemlja globalno afirmirana, gospodarske inicijative prisutne su i u brodogradnji. 

Senator Seselja pozdravio je važan pomak koji domovina čini prema australskim Hrvatima te je najavljeni prijedlog osnivanja udruženja australsko-hrvatskih stručnjaka ocijenio značajnim iskorakom prema mlađim naraštajima. Tema sastanka bila je i unapređenje suradnje u području očuvanja hrvatskog jezika i kulture.

Državni tajnik Milas zahvalio je senatoru Šešelji na dolasku u Hrvatsku i poticanju jačanja povezanosti dviju zemalja.

Zed Seselja Politika Senator liberala Zed Seselja provjeravao je li hrvatski državljanin Zvonko Milas Zelene grane Milas poručio iseljenicima u Australiji: U domovini ste uvijek dobrodošli Sydney Hrvat koji je živio ispod mosta Nisu sve iseljeničke priče sretne!
  • smotra:

    Ma koje gluposti! Hrvatska dijaspora već godinama odžava hrvatski jezik i kulture i to onda dok su je zbog toga komunisti proganjali.