U Argentini i Čileu

Želite li raditi u hrvatskoj nastavi u inozemstvu?

Stella Hubmayer
23.10.2018.
u 12:24

Kandidati koju su ranije radili kao učitelji hrvatske nastave u inozemstvu mogu biti ponovno izabrani ako su nakon povratka s rada u hrvatskoj nastavi radili najmanje godinu dana u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske raspisalo je Javni natječaj za izbor učitelja za rad u hrvatskoj nastavi u inozemstvu.

Natječaj se raspisuje na rok od četiri godine za Republiku Argentinu (2 izvršitelja) i Republiku Čile (2 izvršitelja).

Kandidati koji se prijavljuju moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

– imati hrvatsko državljanstvo,
– imati zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prima,
– imati odgovarajuću razinu obrazovanja za učitelja razredne nastave ili učitelja hrvatskog jezika ili učitelja povijesti, u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17 i 68/18);
– imati odgovarajuću razinu obrazovanja za nastavnika hrvatskoga jezika ili nastavnika povijesti, u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, vladati znanjem španjolskog jezika.

Kandidati koju su ranije radili kao učitelji hrvatske nastave u inozemstvu mogu biti ponovno izabrani ako su nakon povratka s rada u hrvatskoj nastavi radili najmanje godinu dana u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske.

Obrazac za prijavu i sve dodatne informacije nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja... Rok za prijavu je 7. studenoga 2018.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije