Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Žele uspjeti u nečemu što mnogima nije pošlo za rukom – povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske

Ovogodišnja manifestacija prvi put će nuditi i startup showcase, čiji je cilj okupiti kreativne poduzetnike da predstave svoje ideje sudionicima konferencije
02. travnja 2017. u 15:26 1 komentara 653 prikaza
ACAP
Foto: Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka
Pogledajte galeriju 1/2

Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) održat će svoju drugu godišnju konferenciju u Chicagu 12. svibnja 2017. 

Organizatori se nadaju da će događaj privući mnoge hrvatsko-američke stručnjake, akademike, studente i predstavnike naših zajednica iz cijele Sjeverne Amerike.

>> Ovako spašavamo priče od zaborava

Na ovogodišnjem skupu bit će održane panel-rasprave i tematske radionice kojima je cilj nadahnuti suradnju te potaknuti djelovanje sudionika. 

Stručni govornici iz Sjedinjenih Američkih Država i domovine raspravljat će o obrazovanju, start-up poduzetništvu, medijima, sportu... 

"Ponosni smo što i dalje potičemo sinergiju i izgradnju odnosa nakon prošlogodišnje premijerne konferencije u Washingtonu", rekao je Marko Zoretić, predsjednik Udruge hrvatsko-američkih stručnjaka.

Na dnevnom redu je i radionica o društvenim mrežama koje služe kao kanal usmjeren na osnaživanje, povezivanje i uključivanje sve više stručnjaka u ovakvu vrstu zajednice.

Ovogodišnja manifestacija prvi put će nuditi i startup showcase, čiji je cilj okupiti kreativne poduzetnike da predstave svoje ideje sudionicima konferencije. 

Washington Veliki interes Hrvatska kao odredište za nova poslovna partnerstva Dan Udruge hrvatskih poduzetnika U Beču obilježen Dan Udruge hrvatskih poduzetnika Hrvatsko veleposlanstvo u Austriji želi povezati poduzetnike

Uspješni Hrvat Renato Librić, koji je nedavno imenovan među "Top 50 svjetskih poduzetnika", okušat će se u ulozi člana žirija na natjecanju.

"Naša organizacija je jedinstvena. Ona povezuje uspješne stručnjake iz širokog spektra zanimanja te nudi priliku svakome da proširi i osnaži svoj osobni ili pravni brend", istaknuo je Zoretić.

Jednodnevna konferencija bit će otvorena za javnost i održat će se u kultnom Radisson Blu Aqua Hotelu. Događaj je podržao Generalni konzulat Republike Hrvatske i ACAP-ova čikaška podružnica.

Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka okuplja menadžere, akademike, studente te voditelje hrvatskih poslovnih zajednica. Njihova je misija poticanje vodstva, suradnje i promicanje napretka glede pitanja važnih za hrvatsko-američku zajednicu. 

>> Večernjakova iseljenička turneja: Chicago

  • blagoje58:

    Domovinska Hrvatska se uvijek prisjeti one iseljene kada treba izmusti koji dolar ili euro. Domovinska Hrvatsko, otjerala si svoje ljude, tjeraš ih još uvijek, nauči zarađivati sama svoje novce. Ja sam za sinergiju domovinske i iseljene Hrvatske, ali ne samo ... prikaži još! kada treba izmusti pare, a potom ismijati i otjerati nekoga tko je odlučio investirati.