Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Zbor "Otvorena srca" u Beču održao svoj tradicionalni Adventski koncert

Uz niz popularnih hrvatskih pjesama, kao što su "Radujte se narodi", "U to vrijeme godišta" i "Veseli se Majka Božja", izvedena su i djela stranih skladatelja
22. prosinca 2016. u 09:04 0 komentara 131 prikaza
Otvorena srca
Foto: Snježana Herek
Pogledajte galeriju 1/3

Mješoviti zbor gradišćanskih Hrvata "Otvorena srca" pod ravnanjem Splićanina Giuseppea Terze, održao je u Hrvatskoj crkvi Am Hof i sjedištu Hrvatske katoličke misije u Beču svoj već tradicionalni "Adventski koncert".

Za predbožićni glazbeni ugođaj pobrinuo se i Komorni orkestar i solisti, mezzosopranistica Sandra Wigh Hrašćanec te gitarist Danijel Kralj.

Uz niz popularnih hrvatskih pjesama, kao što su "Radujte se narodi", "U to vrijeme godišta" i "Veseli se Majka Božja", izvedena su i djela stranih skladatelja.

Hrvatska mezzosopranistica s bečkom adresom Sandra Wigh Hrašćanec izvela je kompoziciju I. Berlina "White Christmas" i božićnu pjesmu "Čestit svijetu".

Goste je uime organizatora koncerta, Hrvatsko-gradišćanskog kulturnog društva, u čijem sklopu od 1983. godine u Beču djeluje zbor "Otvorena srca", uvodno pozdravio Rudi Farkaš. 

Pozdravima se pridružio zastupnik Narodne stranke u austrijskom parlamentu i predsjednik Austrijsko-hrvatskog društva u Beču Niki Berlaković, koji je predstavio tradicionalne hrvatske jaslice izrađene od slame, umjetnice Marije Nimčević iz Zagreba, koje su, kako je istaknuo Berlaković, 2012. godine na Svjetskoj izložbi jaslica u Rimu dobile posebnu nagradu žirija.

Zbor HRT-a Završen 12. Festival hrvatske glazbe Ovacije Bečana virtuoznom Zboru HRT-a, vokalnim solistima i maestru Tončiju Biliću Tomo Ivkić Bečki sastav Poslušajte pjesmu posvećenu svim hrvatskim iseljenicima koji božićne blagdane neće provesti u domovini

"Austrijsko-hrvatsko društvo u Beču svake se godine pobrine da bečki Hrvati za Božić imaju ovdje i svoje jaslice iz Hrvatske", rekao je predsjednik Društva, izrazivši oduševljenje koncertom i izvođačima.

"Zadovoljan sam koncertom jer nije lako okupiti sve članove. Kada sam u siječnju 2015. preuzeo Zbor brojio je 25 članova, a trenutačno ima više od 50, na što sam posebno ponosan", istaknuo je dirigent i voditelj "Otvorenih srca" Giuseppe Terza, izuzetno talentirani student Bečkog glazbenog konzervatorija.

"Ovo mi je drugi put da me 'Otvorena srca' pozivaju da nastupim u sklopu njihova koncerta. S njima je sjajno raditi i veseli me da je publika bila oduševljena koncertom, kao i hrvatskim jaslicama", zaključila je mezzosopranistica Wigh Hrašćanec.

Koncertu su, između ostalih, bili nazočni i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković te voditelj Hrvatske katoličke misije u Beču franjevac Josip Koren.   

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.