Koncert

Zbor Otvorena srca i solisti oduševili bečku publiku

Zbor
Foto: Snježana Herek
1/4
24.06.2016.
u 10:27

Ove godine posebno je bio uočljiv njihov napredak otkako ih je u siječnju 2015. preuzeo talentirani student bečkog glazbenog konzervatorija

Proljetnim koncertom sakralne i svjetovne glazbe, mješoviti zbor gradišćanskih Hrvata oduševio je publiku u Hrvatskom centru u Beču.

Tijekom prvog dijela programa izvedena su djela svjetskih skladatelja, poput Gounoda, Mozarta i R. Straussa. Uz klavirsku pratnju Marca Primultinija, nastupila je i splitska mezzosopranistica Eye Doris Maye.

U nastavku je harmonikaš Nikola Šimunović izveo splet poznatih dalmatinskih pjesama, a zbor je otpjevao "Cvala jesi roža", "Dobra večer, uzorita", "Zeleni gaj" i "Ram Pam Pam".

Foto: Snježana Herek

"Otvorena srca" već tradicionalno na kraju ljetnog studentskog semestra održavaju svoj "Proljetni koncert", na čemu im je zahvalila tajnica Centra Gabrijela Novak-Karall.

Ove godine posebno je bio uočljiv njihov napredak otkako ih je u siječnju 2015. preuzeo talentirani student bečkog glazbenog konzervatorija, Splićanin Josip Terze.

Foto: Snježana Herek

Mješoviti zbor "Otvorena srca" osnovan je 1983. godine i djeluje kao sekcija Hrvatsko-gradišćanskog kulturnog društva u Beču. Trenutačno broji više od 35 članova.

>> 'Ovdje sam domaća'
>> 'Vode se nepotrebne rasprave oko gradišćanskohrvatskog i standardnog jezika'
>> Hrvati na stranim poštanskim markama: Paula von Preradović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije