Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Zanimljiva izložba u Hrvatskoj matici iseljenika

Događaj će se održati u srijedu 15. svibnja 2019. s početkom u 12 sati u auli Hrvatske matice iseljenika, u sklopu V. Dana čileanske kulture u Hrvatskoj
12. svibnja 2019. u 14:11 0 komentara 51 prikaza
Foto: PR

Hrvatska matica iseljenika poziva vas na svečano otvorenje multimedijalne izložbe pod naslovom "DOM – Zapis sjećanja na tijelo" dizajnerice, likovne umjetnice i savjetnice za kulturu Karine Vuković iz Čilea.

Otvorena do 26. travnja U bečkom sjedištu UN-a održana izložba o različitostima u BiH

Karina Vuković uporabom kostima simbolički ostvaruje "re-imigraciju", a nadahnuta je sjećanjem na Katarinu Šaronić, očevu prabaku koja je početkom 1900-ih odselila u Južnu Ameriku. Tijekom prezentacije govorit će se o ideji, motivu i razvoju projekta te njegovu utjecaju u Čileu i Hrvatskoj.

Karina Vuković je arhitektica, savjetnica za kulturu i čileansko-hrvatska dizajnerica. Obrazovala se u Čileu te nastavila u Buenos Airesu, New Yorku i Londonu. Veći dio svoje karijere posvetila je proučavanju kostima i njihovom odnosu s tijelom, razvijajući različite projekte za sveučilišta, dizajnere, brendove i tvrtke. Od 2011. do 2017. godine predavala je na najpoznatijoj školi dizajna u Čileu, na Sveučilištu Diego Portales. Živi u Čileu i Hrvatskoj. Trenutačno boravi u Portugalu.

Hrvatska matica iseljenika Pogledajte zanimljivu izložbu posvećenu dijaspori

Izložba će se održati u srijedu 15. svibnja 2019. s početkom u 12 sati u auli Hrvatske matice iseljenika, u sklopu V. Dana čileanske kulture u Hrvatskoj.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.