Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Zadar je domaćin Ljetne škole hrvatskog folklora. Naši iseljenici stigli su iz cijelog svijeta

Ove godine prijavljeno je 100 polaznika iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Rusije, Mađarske, Srbije, Australije, Bosne i Hercegovine te raznih krajeva Lijepe Naše
03. kolovoza 2019. u 10:02 0 komentara 222 prikaza
Foto: Hrvatska matica iseljenika

Od 2. kolovoza 2019. Zadar je domaćin tradicionalne desetodnevne Ljetne škole hrvatskog folklora koja se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika održava već 25 godina. 

Anno 93 Folklorni ansambl koji je zapravo jedna velika i sretna obitelj

Na programu su narodni plesovi, glazba i pjesme Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške, Požeške kotline, Baranje, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, zapadne Slavonije, Županje, Vinkovaca i Srijema. Na programu će biti i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini, Mađarskoj i Bosanskoj Posavini.

Od teorijskih predavanja na programu je kinetografija te osnove notnog pisma i nošnje panonskog područja. Programski voditelj je prof. Andrija Ivančan koji vodi plesnu sekciju, voditelj tamburaške sekcije je Tibor Bün, a gost predavač maestro Siniša Leopold.

Schwelm-Lüdenscheid Hrvatska misija u kojoj možete zaplesati folklor

Voditelj sekcije tradicijskih glazbala je Vjekoslav Martinić, uz predavače – Nenada Sudara, Katarinu Horvatović, Gorana Kneževića, Katicu Tomac, Kristinu Benko Markovicu, Slavicu Moslavac, Mišu Šarošaca, Miroslava Šilića, te korepetitore Antuna Koteka i Lanu Moslavac. 

Ove godine prijavljeno je 100 polaznika iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Rusije, Mađarske, Srbije, Australije, Bosne i Hercegovine te raznih krajeva Lijepe Naše.

Folklor Pogledajte raspored Nastupi naših folkloraša iz Australije i Amerike diljem Europe

Stečeno znanje i umijeće polaznici će pokazati na završnom svečanom koncertu u nedjelju 11. kolovoza 2019. na terasi Omladinskog Hostela Borik s početkom u 21 sat.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.