Lavoslav Ružička

Vukovarsko veleučilište raspisalo natječaj za upis Hrvata izvan RH

Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić/PIXSELL
05.09.2019.
u 13:51

Upisani studenti imat će sva prava kakva imaju i svi drugi studenti iz Hrvatske

Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara raspisalo je Natječaj za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih stručnih studija i 1. godinu specijalističkog diplomskog studija Preventivna fizioterapija za Hrvate izvan RH. Prema riječima dekana vukovarskog veleučilišta Željka Sudarića, ovo je prva akademska godina u kojoj kreću s upisom na studije Hrvata izvan RH, ali nadaju se kako će to postati stalna praksa koja donosi dobro svima.

– Upisani studenti imat će sva prava kakva imaju i svi drugi studenti iz Hrvatske. Dakle, imat će omogućeno besplatno studiranje, a bit će im otvorena i mogućnost smještaja u našem studentskom domu. Natječaj je otvoren za sve Hrvate izvan Hrvatske, ali smo svjesni kako će najviše interesirati buduće studente s područja Srbije gdje živi veliki broj Hrvata – rekao je Sudarić.

Inače, projekt se provodi u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH kao i Ministarstvom obrazovanja i znanosti Vlade RH koje je osiguralo kvote za tri preddiplomska studija i specijalistički studij.

– Ukupno nam je odobreno 40 mjesta, odnosno za svaki preddiplomski studij i specijalistički studij po 10 mjesta. To je veliki broj i prvo smo veleučilište u RH kojemu su odobrene te kvote – ističe Sudarić.

Treba znati i da je natječaj otvoren do 3. listopada te da se sve informacije mogu pronaći i na internetskoj adresi veleučilišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije