Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Vukovarsko veleučilište raspisalo natječaj za upis Hrvata izvan RH

Upisani studenti imat će sva prava kakva imaju i svi drugi studenti iz Hrvatske
05. rujna 2019. u 13:51 0 komentara 73 prikaza
Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić/PIXSELL

Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara raspisalo je Natječaj za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih stručnih studija i 1. godinu specijalističkog diplomskog studija Preventivna fizioterapija za Hrvate izvan RH. Prema riječima dekana vukovarskog veleučilišta Željka Sudarića, ovo je prva akademska godina u kojoj kreću s upisom na studije Hrvata izvan RH, ali nadaju se kako će to postati stalna praksa koja donosi dobro svima.

Korijeni Kako su Vukovar, München i Žepče povezali brojne Hrvate

– Upisani studenti imat će sva prava kakva imaju i svi drugi studenti iz Hrvatske. Dakle, imat će omogućeno besplatno studiranje, a bit će im otvorena i mogućnost smještaja u našem studentskom domu. Natječaj je otvoren za sve Hrvate izvan Hrvatske, ali smo svjesni kako će najviše interesirati buduće studente s područja Srbije gdje živi veliki broj Hrvata – rekao je Sudarić.

Inače, projekt se provodi u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH kao i Ministarstvom obrazovanja i znanosti Vlade RH koje je osiguralo kvote za tri preddiplomska studija i specijalistički studij.

– Ukupno nam je odobreno 40 mjesta, odnosno za svaki preddiplomski studij i specijalistički studij po 10 mjesta. To je veliki broj i prvo smo veleučilište u RH kojemu su odobrene te kvote – ističe Sudarić.

Treba znati i da je natječaj otvoren do 3. listopada te da se sve informacije mogu pronaći i na internetskoj adresi veleučilišta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.