Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Veleposlanstvo RH u Austriji izvijestilo o produljenju Odluke o ograničenju ulaska u Hrvatsku do 15. siječnja

Ulazak u Republiku Hrvatsku bez PCR-testa moguć je samo za putnike iz država ili regija EU-a/schengenskog prostora koje su prema evidenciji Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti ECDC na zelenoj listi
16. prosinca 2020. u 09:48 0 komentara 345 prikaza
Foto: Veleposlanstvo RH u Beču

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji izvijestilo je austrijsku javnost o mjerama propisanim Odlukom Stožera civilne zaštite RH o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske od 1. prosinca 2020., koje se produljuju do 15. siječnja 2021. godine.

NOVE MJERE HKM Stuttgart Zentrum: Osobe koje neće imati maske, neće moći ući u crkvu

Isti izvor navodi: „Ulazak u Republiku Hrvatsku bez PCR-testa moguć je samo za putnike iz država ili regija EU-a/schengenskog prostora koje su prema evidenciji Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti ECDC na zelenoj listi.

Svi ostali putnici moraju pri ulasku u Hrvatsku predočiti negativni PCR- test, ne stariji od 48 sati ili obaviti PCR testiranje na SARS-CoV-2 u Hrvatskoj, te do prispijeća rezultata testa ostati u samoizolaciji. Obveza testa vrijedi i za djecu, bez obzira na dob.

Postoje izuzeci od primjene ove Odluke kao što su radnici, studenti ili učenici koji svakodnevno putuju u inozemstvo pod uvjetom da u RH ili izvan nje ne borave duže od 12 sati, radnici u sektoru prometa, prijevoznici, putnici u tranzitu, osobe koje putuju iz nužnih i neodgodivih obiteljskih ili poslovnih razloga, novinari, pacijenti, diplomati i osoblje međunarodnih organizacija“.

Petar Tyran - glavni urednik Hrvatskih novina HRVATSKO ŠTAMPARSKO DRUŠTVO ŽELJEZNO 'S povećanim subvencijama Saveznog kancelarstva krećemo u novu eru'

U priopćenju Veleposlanstva RH u Beču se ističe da se više informacija može naći u samom tekstu Odluke od 1. prosinca.

Za sva ostala pitanja vezano uz izuzetke od primjene ove Odluke potrebno je kontaktirati Upravu za granice Ministarstva unutarnjih poslova na e-mail adresu: uzg.covid@mup.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.