Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Đurđevcu ostavila 30 tisuća dolara, a mačkama tri milijuna!

Veći dio su dobile mačke, a građani koji su poznavali obitelj preminule Horvatek u šoku su i nisu znali da je imala toliko novca
08. studenoga 2018. u 11:35 0 komentara 290 prikaza
Chicago
Foto: Matej Pavelić

Rođena Đurđevčanka, odavno odselila u Chicago, preminula je i ostavila rodnom gradu 30 tisuća dolara. No najveći dio svog bogatstva, 470 tisuća dolara, namještaj, nakit i srebrninu – ostavila je svojim mačkama, pišu Vijesti.hr. 

Veliko slavlje Hrvati iz Chicaga uz janjce, odojak i Thompsona proslavili pobjedu vatrenih

"Mi smo prije nekoliko dana dobili vijest da je želja ostaviteljice bila da u njenoj imovini uživaju mačke i djeca. Dok o njenim mačkama brine njezina prijateljica, grad Đurđevac dobio je zadaću da 30 tisuća dolara iskoristi za dobrobit djece", rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i dodao da će s grad tim novcem kupiti glazbene instrumente za glazbenu školu. 

Marija Horvatek, rođena Đurđevčanka, desetljećima je živjela u Chicagu, a preminula je prije dvije godine. Njezina želja bila je usrećiti đurđevačku djecu. Provođenje oporuke trajalo je gotovo dvije godine, a mještane je iznenadio dar. 

Chicago Prva i najstarija takva banka Hrvatska banka u Americi utemeljena je već 1895. u Chicagu

Veći dio ipak su dobile mačke, a građani koji su poznavali obitelj preminule Horvatek u šoku su i nisu znali da je imala toliko novca. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.