Obitelj u šoku!

Đurđevcu ostavila 30 tisuća dolara, a mačkama tri milijuna!

Chicago
Matej Pavelić
08.11.2018.
u 11:35

Veći dio su dobile mačke, a građani koji su poznavali obitelj preminule Horvatek u šoku su i nisu znali da je imala toliko novca

Rođena Đurđevčanka, odavno odselila u Chicago, preminula je i ostavila rodnom gradu 30 tisuća dolara. No najveći dio svog bogatstva, 470 tisuća dolara, namještaj, nakit i srebrninu – ostavila je svojim mačkama, pišu Vijesti.hr. 

"Mi smo prije nekoliko dana dobili vijest da je želja ostaviteljice bila da u njenoj imovini uživaju mačke i djeca. Dok o njenim mačkama brine njezina prijateljica, grad Đurđevac dobio je zadaću da 30 tisuća dolara iskoristi za dobrobit djece", rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i dodao da će s grad tim novcem kupiti glazbene instrumente za glazbenu školu. 

Marija Horvatek, rođena Đurđevčanka, desetljećima je živjela u Chicagu, a preminula je prije dvije godine. Njezina želja bila je usrećiti đurđevačku djecu. Provođenje oporuke trajalo je gotovo dvije godine, a mještane je iznenadio dar. 

Veći dio ipak su dobile mačke, a građani koji su poznavali obitelj preminule Horvatek u šoku su i nisu znali da je imala toliko novca. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije