Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U Njemačkoj za đakona zaređen Branimir Marević, sin gastarbajtera

Njegovi roditelji Mirko i Marija Marević porijeklom su iz župe Staševica. Mirko je u Njemačku došao 1969. godine, a u Sindelfingenu je s obitelji od 1977.
17. ožujka 2019. u 20:31 0 komentara 131 prikaza
Foto: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu
Pogledajte galeriju 1/6

U katedrali Sv. Martina u Rottenburgu u subotu je pomoćni biskup Matthäus Karrer zaredio sedmoricu đakona za Biskupiju Rottenburg-Stuttgart. Među njima i Branimira Marevića, rođenog 1990. u Sindelfingenu. 

Obitelj može biti ponosna Veliki izvještaj s jedinstvenog događaja iz Chicaga! Fra Antonio Musa zaređen za svećenika!

Njegovi roditelji Mirko i Marija Marević porijeklom su iz župe Staševica. Mirko je u Njemačku došao 1969. godine, a u Sindelfingenu je s obitelji od 1977. Od dolaska u dijasporu aktivni su članovi Hrvatske katoličke zajednice. Branimir je primio krštenje, prvu pričest i krizmu u Hrvatskoj katoličkoj zajednici.

Nakon mise u Rottenburgu, slavlje se nastavilo u pastoralnom centru u Sindelfingenu i završilo molitvom u crkvi Presvetoga Trojstva.

Hrvatska katolička misija Zbog Mercedesa na posao i u crkvu

Sljedeće godine Hrvatska katolička zajednica Sindelfingen slavi 50. obljetnicu postojanja. Očekuje se i slavlje Mlade mise Branimira Marevića koji će biti treći svećenik s područja ove zajednice. Preostala dvojica su: fra Petar Komljenović, član Franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja, zaređen za svećenika 2016. godine i na službi je u Hrvatskoj katoličkoj župi München te Stjepan Prtenjača, svećenik Biskupije Rottenburg-Stuttgart, zaređen za svećenika 2018. i na službi je u njemačkoj župi u Wangenu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.